Un centenar de persones debaten sobre els reptes de Podem al Berguedà

La primera convenció del partit repassa dèficits i avantatges de la comarca i l'entorn rural

Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 9:56h

Participants en la primera convenció de Podem Berguedà. Foto: Podem Berguedà


El cercle de Podem al Berguedà va analitzar aquest cap de setmana la seva força, però també els seus reptes a la comarca. Va ser en la primera convenció del partit, al Pavelló de Suècia i amb un centenar de militants i participants, on es va plantejar com progressar en un canvi de model social més just i igualitari. 

Després d'un minut de silenci per la mort del militant de Gironella Francisco Ramírez i les víctimes del terratrèmol de l'Equador, el portaveu de Podem al Berguedà, Gabriel López de las Huertas va anar presentant els ponents, entre els quals el portaveu de l'Alt Berguedà, Rafael García, de la Pobla de Lillet, que va fer la primera introducció.

Durant el congrés, però, també van parlar la militant Cristina Fernández de Podem Barcelona, que va aprofundir sobre la necessitat de feminitzar la política; Marco S. Noferini, de Vic, que va plantejar les principals problemàtiques a la Catalunya interior i el cas de falses cooperatives i agressions sense càstig al medi ambient; la diputada al Parlament Jèssica Albiach, que va parlar de la situació econòmica i social al Berguedà, amb els seus avantatges i dèficits, i el diputat al Congrés Raimundo Viejo, que va disseminar la Llei d'Emergència Social. 

A l'acabar la convenció, tots els ponents van rebre com a obsequi el llibre "Història de Carbons de Berga", de l'exminer, escriptor i membre de Podem Berguedà, Matias Mau Blanco.



 

Primera convenció de Podem Berguedà. Foto: Podem Berguedà

Arxivat a