La Fira de Maig de Berga arrenca molt més renovada i interactiva

La pluja interromp després de dinar, però no frena el riu de gent | Francesc Ribera i Eduard Barcons afirmen que les sensacions del nou format són bones

30 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:12h
Fira de Maig de Berga
Fira de Maig de Berga | Aida Morales.
A l'espera d'una primera valoració més global, la Fira de Maig de Berga, que enguany s'allargava dos dies, canviava format i abaixava preus, ha començat desprenent bones vibracions. Malgrat el temps, que ha obligat a fer una parada just després de dinar d'aquest dissabte, l'esdeveniment ha arrencat amb optimisme i més ganes que mai d'apropar-se a la població. 

Si més no, aquesta era la sensació general que compartien organitzadors, visitants i paradistes, coincidint amb el fet que el nou format ha permès tirar endavant una Fira de Maig molt més interactiva. Segons han explicat empreses i entitats a NacióBerguedà, l'estructura “menys mecanitzada” i més oberta, ha afavorit l'apropament dels ciutadans als productes i serveis, que no quedaven tan aïllats del riu de gent, sinó entremig. 

“L'objectiu és el contacte amb la gent, les entitats i les botigues”, ha declarat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, que, per altra banda, ha celebrat que aquest any s'hagi pogut baixar el preu dels estands, passant de 300 euros a 60, pels dos dies, i que per conseqüent, el nombre d'empreses participants també hagi augmentant, superant les 185: “Això fa més oberta la fira al comerç i a les petites empreses de Berga”. 

De la mateixa manera ho ha valorat el gerent de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Eduard Barcons, que ha afirmat que les fires, igual que la vida, “han d'evolucionar”. “Hi ha moltes més empreses de serveis que en anys anteriors”, ha considerat, i també un gran nombre d'entitats, com la Bauma dels Encantats o els Geganters de Berga, que enguany estan d'aniversari, sense deixar de banda la presència de les universitats. A més, ha remarcat Barcons, aquesta fira també destaca per un fet rellevant; la seva aposta per l'economia circular, és a dir, reduir, reciclar i reutilitzar. 
 

Estand del Consell Comarcal a la Fira de Maig de Berga. Foto: Aida Morales.


En aquest sentit, el Consell Comarcal ha comptat amb un dels estands més extensos, on han tornat a visibilitzar la seva aposta pel reciclatge, explicant a la ciutadania les darreres campanyes i les prioritats de futur. 

Reciclatge estructural

Tal com van avançar, un dels trets diferencials de la nova Fira de Maig és l'eix sobre el qual bascula, enguany, la indústria de la fusta. Per això, i també amb la voluntat d'estalviar, es va encarregar al dissenyador Salvador Vinyes que portés a terme un nou projecte firal basat en aquest element. Segons ha explicat, per fer l'estructura de la fira s'han utilitzat 1.050 palets cedits gratuïtament per la Serradora Boix. Amb aquests, s'ha buscat un sistema similar al dels contraforts de les catedrals, que permet dibuixar petits espais individuals, però que construeixin un conjunt.

“La cosa seria entrar a la fira i veure-ho absolutament tot”, ha precisat el dissenyador berguedà, que ha posat de manifest la seva voluntat d'elaborar un sistema d'estands que permetessin compartir i intercanviar: “Abans tot eren separacions, i ara el que volem és obrir la fira i aquesta és la seva gràcia; en comptes de tancar, obrir”. 

A més, i en la línia del reciclatge, ha explicat que tot el que s'ha utilitzat es pot reciclar o tornar a usar. A partir de diumenge, tots els palets retornaran a la Serradora Boix ja que, la filosofia, és la de no llençar res: “Ni ara, ni mai”.
 

Fira de Maig de Berga Foto: Aida Morales.


Arxivat a