Els gironellencs Rupits, entre els 12 grups de música seleccionats al Sona9

Els berguedans tocaran el proper 10 de maig a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona | Jaume Espel assegura que volen "aprofitar al màxim" l'experiència

03 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:37h
El grup de música gironellenc Rupits
El grup de música gironellenc Rupits | Rupits
El grup de música Rupits, composat per artistes de Gironella i de Viladomiu Nou, ha quedat seleccionat entre els 12 grups de la 16a edició del Concurs de Maquetes del Sona9, la plataforma més important de la música emergent en català, organitzada per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Televisió de Catalunya. Una fita, segons ha explicat el guitarrista, Jaume Espel, a NacióBerguedà, que suposa un gran pas endavant per a la formació musical, i que, a més, esperen poder "aprofitar al màxim". 

Es tracta, segons ha relatat, de la primera vegada que es presentaven al concurs, on enguany s'hi han postulat 102 grups i solistes d'arreu dels Països Catalans. I d'entre tots, només ells i onze més han passat a la propera fase del concurs. En aquesta, hauran de fer una actuació de 20 minuts davant del públic i un jurat especialitzat els dies 2, 3 10 i 11 de maig a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, on també gravaran un videoclip en directe. 

Competint amb Rupits, tot i que amb bon ambient i "respecte" per sobre de tot, hi ha els grups Carlovich, Chet, El Fugitiu, Geografies, Iuh, Lafebre, Lakaste, La Mala Fi, Miaú, Paper de Plàstic iRetirada!. En el cas dels berguedans, l'actuació d'aquesta fase serà el 10 de maig a les 20.00 hores, amb l'objectiu, segons han dit Espel, “de fer-ho el millor possible i transmetre bones energies amb una música que agradi”. A partir de llavors, només nou grups passaran a les semifinals, on hauran de presentar les seves cançons al Mercat de Música Viva de Vic, al BAM de Barcelona i a l'Acústica de Figueres. 
 

El grup de música gironellenc Rupits Foto: Rupits


Per altra banda, però, aquest mes de maig també s'engegarà el Premi per Votació Popular, el guanyador del qual actuarà al festival Canet Rock del 2 de juliol. La votació entre els 12 candidats estarà activa del 30 de maig al 6 de juny, de manera que tothom podrà triar el seu preferit a la web del Sona9.

Grup amb energia

Rupits va saltar als escenaris l'estiu del 2014, tot i que des de llavors, ha patit anades i vingudes amb altes i baixes d'alguns dels seus components. Des de l'estiu del 2015, però, el grup es va tornar a solidificar, gravant un primer EP, que qualifiquen com a “càlid, honest i íntim”. Com a grup, cataloguen el seu estil com a soft rock ballable, sobretot, de cara a les noves cançons, que asseguren que no deixaran “parar de ballar”. En breu, a més, es plantegen tirar endavant un primer CD.

El grup està format per Marc Espel a les veus i guitarra; Marc Coromines al baix i veus; Jaume Espel a la guitarra i veus; Oscar Pardo a la bateria i veus; i Francesc Rodríguez al teclat, trompeta i veus.

Arxivat a