Antídot presenta «Homenatge», un EP amb dues noves cançons plenes d'«aire fresc»

El grup de música berguedà vol ser un "humil altaveu" de totes les persones i famílies que pateixen la guerra

30 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:28h
Grup de música Antídot
Grup de música Antídot | Antídot
El grup de música berguedà Antídot presenta, aquest diumenge 1 de maig, el seu nou Extended Play (EP) titulat “Homenatge”. Un disc virtual de només dues cançons que estarà format pels temes 1936 i Sorra vermella, i que serà un “clar gir” del grup en pro dels moviments socials i crítics amb el passat i el present. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà el cantant del grup, Xavi Ribera, el nou EP estarà penjat a la pàgina web del grup i a la major part de plataformes digitals amb possibilitat de descàrrega gratuïta. La motivació, explica, ha estat la necessitat “d'aire nou i fresc”, davant de la impossibilitat de gravar un nou disc per falta de pressupost. No obstant això, Antídot no descarta que aquestes dues cançons puguin formar part, en un futur, d'un nou projecte més extens. 

Pel que fa a les cançons, parlen explícitament de la guerra. Segons Ribera, però, “no hi ha millor presentació que escoltar-lo”. En qualsevol cas, el títol de l'EP ja diu molt del seu contingut, volent fer un clar homenatge crític, a totes aquelles històries que no tenen edats, procedències, classes socials ni èpoques, per ser, segons ha afirmat, un “humil altaveu” de totes les famílies que van patir o encara pateixen la tragèdia. 

Un nou petit projecte, per altra banda, que ha comptat ambla producció musical de Martí Ballús, la crítica lletrística de Marcel Tuyet i el suport i les instal·lacions de David Rossell a Can Pardaler. Pel que fa a la portada, que inclou una imatge impactant d'una granada, ha estat dissenyada per Albert Escànez, que ha volgut barrejar una imatge “potent però senzilla”, molt capaç de canviar les coses: “I què més explícit per tractar la temàtica de la guerra d'ahir i d'avui, que una granada”. 

 

Portada del nou EP d'Antídot