Els dos treballadors acusats pel Grup Palau asseguren que les afirmacions són «falses»

Josep Ribera afirma que la voluntat de l'empresa és crear una "cortina de fum" per amagar la "gestió molt deficient" | Sílvia Romera assegura que va ser "objecte constant d'assetjament"

28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:56h
Empresa del Grup Palau d'Avià
Empresa del Grup Palau d'Avià
Els dos treballadors acusats pel Grup Palau d'Avià de presumptament haver estafat l'empresa a través d'una suposada desviació de diners han afirmat a través d'un comunicat fet arribar a NacióBerguedà, que totes aquestes afirmacions són "falses". 

Segons el llavors responsable de comptabilitat i finances de la societat, Josep Ribera, la voluntat de l'empresa és "crear una cortina de fum" que serveixi "d'excusa" per justificar el que considera una "gestió molt deficient" per part de la societat. Aquesta gestió, afirma, és la causant de la seva fallida, i en cap cas les suposades actuacions irregulars per les quals se'ls acusa. 

La llavors secretària, Sílvia Romera, també ha volgut assegurat que és "fals" que en el transcurs de la seva tasca hagués comès irregularitats i que, en qualsevol cas, eren els administradors i propietaris de l'empresa els que prenien les decisions. A més, Romera també ha denunciat que, mentre era a l'empresa, va ser "objecte constant d'assetjament", un fet que va denunciar en el seu moment. 

Per aquest motiu, afirmen, hi ha diversos fronts judicials oberts que, segons diuen, esperen que "s'aclareixin el més aviat possible". Personalment, ha declarat Ribera, també té diverses denúncies "per amenaces i obstrucció a la justícia" contra membres de la família Palau. 

"Víctimes d'una estafa"

A principis de setmana, l'empresa Grup Palau d'Avià va anunciar el seu tancament després de 50 anys d'activitat, denunciant que va ser "víctima d'una estafa". En declaracions a NacióBerguedà ho va afirmar el soci i administrador de la societat, Ramon Palau, que va acusar directament Ribera i Romera de portar a terme, entre el 2007 i el 2015, tot un seguit de "pràctiques delictives", desviant diners de l'empresa als seus comptes particulars. Això, indicava Palau, va ser el que va provocar la fallida de la societat. 

A més, també els acusava de tapar el descens dels comptes amb factures inflades i d'haver falsificat firmes i documentació.