Els Castellers de Berga inauguren amb «orgull» el Cine Catalunya aquest dissabte

L'acte serà aquest després de participar en la Fira de Maig

28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:38h
Cine Catalunya, actual local dels Castellers de Berga
Cine Catalunya, actual local dels Castellers de Berga | Aida Morales.

Sala gran del Cine Catalunya, actual local dels Castellers de Berga Foto: Aida Morales.


Malgrat que ja fa mesos que hi treballen i ja s'hi han realitzat diverses activitats obertes al públic, els Castellers de Berga volen inaugurar oficialment el seu nou local d'assaig, el Cine Catalunya. Per això, aquest dissabte han preparat tot un seguit d'actes, que comptaran amb representació institucional, per acabar d'obrir el local a la ciutat i deixar molt clar que, tot i ser un espai per a l'entitat, “hi guanya tota la ciutat”. 

Amb aquestes paraules ho ha definit el responsable de comunicació de la colla berguedana, Xavi Torrabadella, que ha afirmat que és un “orgull” poder recuperar aquesta instal·lació, fins el moment abandonada. Segons ha relatat, els problemes per trobar un local fix d'assaig pels Castellers va ser un problema des que la colla va néixer. En un principi, els assaigs es van fer a l'Institut Guillem de Berguedà, passant a Santa Eulàlia, Cal Rosal, Cal Cuberas i, finalment, al Cine Catalunya, on esperen poder quedar-s'hi durant anys. 

“Aquí pensem que hi ha l'alçada suficient, les condicions idònies i que té molt camp per recórrer”, ha assegurat Torrabadella. No obstant això, també ha reconegut que hi ha “feina per a anys”, ja que hi ha molts espais que necessiten reformen. Fins el moment, ha especificat, només s'ha pogut posar al dia la sala gran de baix i els lavabos, allò essencial per començar a actuar-hi. 
 

Entrada del Cine Catalunya, local dels Castellers de Berga Foto: Aida Morales.


Acte d'inauguració

L'acte d'inauguració serà el proper dissabte 30 d'abril a partir de les 19.00 hores, després de participar a la Fira de Maig, que enguany durarà dos dies. Segons ha explicat Torrabadella, es farà una petita cercavila fins al cine, on es projectarà un “petit resum històric audiovisual”, amb parlaments breus d'algun dels càrrecs directius. Acte seguit hi haurà un pica-pica gratuït i música per acabar la festa. 

“Ens sentim orgullosos que un espai mort en què no hi havia res, i on les perspectives no eren massa bones, es pugui tornar a omplir de vida”, ha declarat el casteller. Per això, segons ha dit, els Castellers de Berga faran el possible perquè l'espai del Cine Catalunya es pugui aprofitar “al màxim”, i ser una instal·lació acollidora i inclusiva per a la resta d'entitats.
 

Cine Catalunya des del carrer major Foto: Aida Morales.