L'empresa Grup Palau d'Avià tanca per ser «víctima d'una estafa»

Ramon Palau explica que han interposat una denúncia contra l'antic responsable de comptabilitat i finances per desviar diners

26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:00h
Empresa del Grup Palau d'Avià
Empresa del Grup Palau d'Avià
L'empresa Grup Palau d'Avià tanca les seves portes després de 50 anys d'activitat. No obstant això, i segons han denunciat en declaracions a NacióBerguedà, no ho fa per una mala gestió dels recursos, ni per voluntat, sinó perquè va ser "víctima d'una estafa". 

Tal com ha relatat el soci i administrador de l'empresa, Ramon Palau, l'antic responsable de comptabilitat i finances de la societat, així com la secretària que hi havia contractada, Josep R.C. i Silvia R.C., van portar a terme, del 2007 al 2015, tot un seguit de “pràctiques delictives”, falsificant documents mercantils, xecs i pagarés. Concretament, ha continuat, van estar desviant diners de l'empresa als seus comptes particulars, cosa que va provocar la fallida de la societat. 

Per això, ha afirmat, aquestes dues persones ja van ser denunciades per apropiació indeguda i estafa el passat juny del 2015, i el cas està als tribunals en període d'instrucció. Palau ha assegurat que tot està “comprovat documentalment”, així com les signatures “falses” que indica que s'han pogut comprovar a través d'informes perits caligràfics, que s'aportaran com a proves en un futur judici. 

Tot això, ha prosseguit, va fer que els comptes de l'empresa comencessin un descens agosarat, tapat amb factures inflades, que van causar “greus tensions financeres” el 2013. Sumat  a la pressió d'alguns treballadors, a causa de no poder pagar els sous durant un temps, la situació es va agreujar, fins que l'empresa s'ha hagut de declarar en fallida. 

Feina de 50 anys

Palau ha lamentat la situació d'haver de deixar sense feina una quarantena de persones, i ha afirmat que, en cap cas, és la situació que desitgen. De fet, ha recordat que són una societat familiar en què hi han treballat tres generacions des de fa 50 anys, i que sempre han intentat donar feina i servei. 

“L'únic que hem volgut fer és donar feina, treball i servei al mercat”, ha afirmat el copropietari. Per això, ha indicat que estan disposats a arribar fins al final, per tal de demostrar que han estat víctimes d'una “estafa” i poder curar el presumpte dany causat.