El PSC demana al Govern «que es posi les piles» amb el Berguedà

Els socialistes demanen actuacions a la C-16, al Polígon d'Olvan, al SI Serra de Noet, a l'hospital de Berga i amb la processionària | El Partit dels Socialistes entra una sèrie de preguntes al Parlament

25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:47h
Roda de premsa del PSC al Berguedà.
Roda de premsa del PSC al Berguedà. | Laia Mascarella.
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha volgut fer, aquest dilluns, una demostració de força al Berguedà. Deixant molt clar que no obliden el territori, han exposar la bateria de preguntes que han presentat al Parlament de Catalunya, tot repassant, en una roda de premsa, diversos temes que consideren importants de tractar, i que han lamentat que el Govern deixi de banda. L'acte, a la seu del PSC de Berga, ha anat a càrrec de la diputada al Parlament Esther Niubó; la diputada a la Diputació adscrita al Berguedà, Anna del Frago, i el primer secretari de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno. 

“Demanem al govern compromisos i que es posi les piles”, ha declarat Niubó. Aquesta ha exposat alguns dels temes que han plantejat al Parlament de Catalunya, i dels quals, segons ha dit, encara esperen resposta. Per al PSC, per exemple, el desdoblament de la carretera C-16 entre Berga i Bagà és una de les prioritats. En aquest sentit, ha denunciat “l'imcompliment” de les promeses de l'executiu català, i ha demanat al nou conseller que, “d'una vegada per totes, acabi amb l'ambigüitat”. 

De la mateixa manera, ha requerit explicacions sobre el Polígon d'Olvan, que ha recordat que és un “element vital” de la comarca que fa cinc anys que està tancat. Sobre aquest, ha instat a que s'hi aposti amb una major inversió, ja que hi ha empreses interessades que no s'acaben instal·lant al territori pel “desconcert” que causa la Generalitat. 
 
En el terreny dels serveis públics, ha continuat, hi ha la situació de la Secció d'Institut del Serra de Noet i de l'aprofitament de l'ampliació de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. En el primer cas, ha recordat que hi ha nens i nenes de tota la comarca que fa anys que estan en “barracons”; mentre que en el segon, ha indicat que l'ampliació ja està feta, i que només caldria posar-la en funcionament. A més, ha continuat, també hi ha el cas de l'estació d'autobusos de Berga, “l'única ciutat capital de comarca que no en disposa”, ha denunciat. 
 

Roda de premsa del PSC al Berguedà. Foto: Laia Mascarella.


I finalment, ha destacat, també s'han fet consultes al Parlament de Catalunya sobre la processionària, que enguany ha afectat intensament els boscos del Berguedà, i sobre al qual es demanen “garanties” i una actuació immediata. Segons Niubó, el PSC considera que caldria una fumigació mínima de 12.000 hectàrees, i això, amb la màxima “celeritat”. 

Igualtat d'oportunitats

Gimeno ha posat de relleu la “igualtat d'oportunitats” que s'ha de defensar per a comarques com el Berguedà. Així mateix, ha afirmat que el PSC continuarà treballant per les persones que viuen a la comarca, i per “donar resposta” a les seves inquietuds. 

El primer secretari de la Federació també ha criticat l'immobilisme del Govern, tant l'actual com els anteriors, i ha sentenciat: “Veurem si segueix la tònica de legislatures anteriors”. 

Frago, que ha recordat que la Diputació de Barcelona és “la casa de tots els ajuntaments”, ha destacat els 1.398 milions d'euros que es va gastar aquesta institució al Berguedà en l'anterior legislatura, i ha afirmat que “continuaran insistint”.
Arxivat a