Queralt es renova per Sant Marc i combina modernitat i tradició

S'inaugura un nou sistema de ciris electrònics al Santuari | L'alcaldessa de Berga ha repartit coca i xocolata

Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat el 26 d'abril a les 11:29h

Diada de Sant Marc al Santuari de Queralt. Foto: Queralt 2016


El Santuari de Queralt ha aprofitat la festivitat de Sant Marc per introduir diverses novetats. Entre aquestes, la nova placa a l'exterior de l'església, amb una estrofa del virolai de la Mare de Déu de Queralt, escrit per Pere Tuyet, però també una revolució electrònica; la dels ciris. 

A partir d'ara, el Santuari tindrà l'opció d'encendre espelmes electròniques pagant una quantitat simbòlica de diners. Una proposta vinculada a la parròquia, que de cara al futur vol eixamplar-se, amb la possibilitat de connectar-se a Internet i gestionar-se a través d'un aplicatiu. D'aquesta manera, els ciris del Santuari de Queralt es podrien encendre des de qualsevol punt del món. 
 

Moment de la inauguració dels ciris electrònics. Foto: Queralt 2016


Sant Marc, però, ha anat molt més enllà. La bonança del dia i l'afluència de gent ha donat importància a una festa que, segons l'Ajuntament de Berga, ha renovat "el vot del poble". Durant el matí, l'alcaldessa, Montserrat Venurós, ha repartit coca i xocolata entre els assistents. Molts d'ells, sortint de la tradicional missa de les 9.00 del matí, que ha comptat amb la presència del bisbe Xavier Novell, a part de mossèn Barniol i el rector de Berga, Marc Majà.
 

Placa inaugurada al Santuari de Queralt. Foto: Queralt 2016

Arxivat a