Apliquen un tractament a la carretera de Casserres per evitar accidents amb senglars

L'empresa berguedana VeterBerga ha modificat les vies de pas dels porcs a partir de repel·lents i atraients

Aida Morales
25 d'abril del 2016
Operari realitzant el tractament en una zona malmesa pels senglars
Operari realitzant el tractament en una zona malmesa pels senglars | Cedida
La Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'empresa berguedana Veterberga S.L. va realitzar, la setmana passada, un tractament per disminuir els nombrosos accidents de trànsit produïts per senglars a la carretera BV-4132 que va cap a Casserres, des de Gironella.

Segons ha pogut saber NacióBerguedà, aquest s'ha aplicat entre el quilòmetre 1 i el 3, amb una combinació de repel·lents i atraients, que afavoreixen el canvi de comportament d'aquests animals al seu pas per la carretera. D'aquesta manera, les principals vies per on transiten els senglars canvien, canalitzant-los per passos de fauna especialment dissenyats per a aquest fet. 

El tractaments, segons han explicat, s'està portant a terme també en altres carreteres catalanes amb resultats altament positius. Per aquest motiu, va ser que es va considerar oportú aplicar-lo en el cas de Casserres, ja que tant l'ajuntament com els mateixos veïns destacaven el problema dels senglars, com una de les principals fonts d'accidents de trànsit. 

Darrerament, a més, el Servei d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona també va decidir reforçar la senyalització vertical del tram per tal d'informar i advertir els conductors del risc de topades amb aquests animals. I en una entrevista a NacióBerguedà, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, va afrontar aquesta problemàtica tan viscuda a la comarca. Sobre els senglars, va considerar que el problema s'havia de mirar de cara, i justificar-ne batudes amb pedagogia.  
 

El senglar, porc senglar o porc fer (Sus scrofa) és un mamífer cetartiodàctil. Foto: GerardM-Wikipèdia