Rosanna Camprubí i Joan Boixader, quarts al Campionat d'Espanya de 10 balls

Els berguedans celebren anar pujant posicions i convertir-se en una de les millors parelles de ball de saló de l'estat espanyol

Aida Morales
24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:47h
Rosanna Camprubí i Joan Boixader, quarts al Campionat d'Espanya de Ball de Saló en 10 balls
Rosanna Camprubí i Joan Boixader, quarts al Campionat d'Espanya de Ball de Saló en 10 balls | Rosanna Camprubí
Els berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí tornen a ser notícia a través d'un esport poc conegut però altament competitiu. Aquest cap de setmana, han aconseguit quedar quarts al Campionat d'Espanya de 10 Balls. Una competició que s'ha celebrat al pavelló esportiu de l'Hospitalet de l'Infant amb les millors parelles de balls de saló de l'estat espanyol i on s'han pogut veure espectaculars demostracions en les modalitats Stand (vals anglès, tango, vals, vienès, slow-fox i quickstep) i Llatins (samba, txa-txa-taxa, rumba, pasdoble i jive).

Pels dos berguedans, i especialment per a Camprubí que balla sense sentir la música i només a través dels moviments del cos de la seva parella, aquesta quarta posició en la categoria Senior és un pas més endavant en la seva carrera com a ballarins. L'any passat, en aquesta mateixa prova van quedar cinquens, i fa pocs mesos, també van aconseguir el quart lloc en el Campionat d'Espanya de Ball Esportiu de Saló en la modalitat Standard, que es va disputar a Marina d'or. 

Segons han explicat a NacióBerguedà, estan "contents" d'aquesta posició, ja que es tracta d'un campionat de gran nivell on només hi poden participar les parelles que dominin tots els tipus de ball Standard i Llatins, un fet que suposa més pressió, però també més domini. 

En una entrevista, els dos berguedans destacaven el valor de tirar endavant aquest esport, així com l'esforç d'autosuperació que els suposa ser l'única parella de Catalunya on un dels components té una mancança auditiva. Això fa, segons van explicar, que els moviments hagin de ser precisos al 100%, i que la connexió entre els dos i l'entrenament sigui una peça clau de l'èxit.