PATUM

​Els gegants de la Patum ballaran amb música de Bruce Springsteen

La comparsa i el Patronat de la festa han arribat a un acord amb el cantant nord-americà perquè els cedeixi els drets de la cançó "If I should fall behind" | Fermín Muguruza presentarà el còmic "Black is beltza" en el marc d'una exposició amb objectes històrics dels gegants | La pujada a Queralt el dia dels Quatre Fuets donarà el tret de sortida a les celebracions

per Redacció, 22 d'abril de 2016 a les 22:56 |
Els quatre gegants en una Patum de lluïment | Pere Gendrau
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enguany, es celebra el 150è aniversari dels gegants vells de la Patum i el 125è aniversari dels gegants nous. Per commemorar-ho, la seva comparsa ha organitzat una sèrie d'actes, productes i esdeveniments. Un dels moments més destacables serà el de les celebracions a la plaça de Sant Pere de Berga, diumenge de Corpus. És llavors quan els gegants faran un dels seus balls, en un dels salts de Patum complerta, amb la música d'una cançó de Bruce Springsteen. 

Després de posar-se en contacte amb l'equip del cantant, i d'aconseguir que es cedissin els drets de la cançó només per a fer aquest ball concret, el director i compositor Sergi Cuenca ha preparat un arranjament per a un moment únic. Es tracta del tema "If I should fall behind", una peça que, des de fa anys, diversos membres de la comparsa com Albert Dorna, que ha fet de pont de comunicació amb l'entorn d'Springsteen, havien visualitzat ballant-se a la plaça. 


Fermín Muguruza, a Berga per Corpus

Un altre element d'aquest aniversari és l'exposició que s'exhibirà a la Sala Polivalent del Casino. S'hi podran veure diverses peces històriques dels gegants, com ara la col.leció de vestits desde el 1866 i la primera cita dels gegants, del 1622. 


La Sala Polivalent, a més, en l'entorn de l'exposició, acollirà la presentació del còmic "Black is beltza", fet pel també cantant basc Fermín Muguruza, entre d'altres autors. Explica la història del conflicte racial que van tenir els gegants d'Iruña a Nova York, a mitjans dels anys seixanta. 
 
Pujada a Queralt i dinar 

El tret de sortida dels actes d'aniversari es farà el dia dels Quatre Fuets, que enguany cau el 22 de maig. Els quatre gegants, per primera vegada, pujaran a Queralt i faran quatre salts dins de l'església, a més dels tirabols posteriors. Es recordarà, així, la pujada que ja es va fer el 1991, i que en aquella ocasió va comptar només amb els gegants nous. 

El que també s'ha organitzat és un dinar de germanor, oberta a totes les persones que tinguin vincles amb la comparsa. Es farà al pavelló vell. Tant aquestes com d'altres activitats s'estan finançant pels propis membres de la comparsa, especialment amb la venda de samarretes que es fa a diversos punts com Intersport Serra Martí, Dolceria Pujol, Granja Míriam, Cal Negre o El Cóm. Els diners també es recapten per tal de finançar la Patum extraordinària que es farà al setembre, amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 

 

Participació