Bona previsió de vendes de literatura berguedana aquest Sant Jordi

Jordi Cussà i els llibres de mossèn Ballarín tenen bones previsions | Els llibres de Tanit Tubau, Daniel Montañà i Marta Casadesús poden sorprendre en positiu

22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:07h
Novetats editorials de Berga i comarca a la llibreria Quatre Cantons.
Novetats editorials de Berga i comarca a la llibreria Quatre Cantons. | Aida Morales.
Malgrat que el temps espanta, les llibreries de Berga tenen bones expectatives de venda per aquest Sant Jordi. De fet, i segons han explicat les llibreries ca l'Huch i Quatre Cantons a NacióBerguedà, diversa gent ha preferit fer les seves compres d'avançada, un flux de compradors que permet començar a detectar les primeres tendències literàries, tant a nivell berguedà, com nacional.

I és que a Berga, com a tot arreu, els llibres d'autors consolidats o més mediàtics, d'aquí i de fora, tornaran a ser, amb tota probabilitat, els més venuts enguany. Entre aquests, i coincidint amb la proximitat de la seva mort, mossèn Josep Maria Ballarín, de qui diverses llibreries ja han preparat reculls, serà possiblement un dels més venuts, posant al capdavant el seu volum més conegut, Mossèn Tronxo
 
Per altra banda, i seguint amb autors berguedans, es preveu l'èxit, com en darreres ocasions, de les novetats de Jordi Cussà. Després de Formentera Lady, molt venut l'any passat, l'escriptor presenta enguany el Trobador Cuadeferro, una història sobre Guillem de Berguedà amb escenes de sexe explícit. En aquest cas, les dues llibreries creuen que pot ser un dels llibres amb més sortida, igual que el recent presentat de Mossèn Joan Noves, quadern de records, que està sorprenent pel seu interès. 

Com a novetats, l'acabat de sortir del forn Aligats de Jordi Cohen, pot ser una altra de les sorpreses d'aquest Sant Jordi, igual que el còmic de Marta Casadesús L'Esvoranc, que plasma amb dibuix les llegendes del Berguedà. El llibre de Tanit Tubau A veces puta y otras maravillosa també apunta maneres, i el de Daniel Montañà Cap a les Estrelles, també recull bones previsions. 
 

Recull de llibres de mossèn Ballarín a la Llibreria ca l'Huch Foto: Aida Morales.


Amb més especialització es troba el llibre Arrels, de V. Cunill, un volum autoeditat que, segons Nèlida Fornell, de Quatre Cantons, s'ha de destacar per la diferència; La dècada de les expectatives frustrades d'Ignasi Hierro; i els dos poemaris més recents, Pop Fiction de Toni Gol, i Rere els vidres, de Jaume Huch. Segons la llibreria que dirigeix aquest darrer autor, també s'han de destacar, per la proximitat del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, el llibre La Mare de Déu de Queralt. Resum històric i novena de Ramon Felipó, i Queralt Somiatruites, de l'Associació d'Escoles de Música, que inclou un CD.

Premis Sant Jordi i habituals

L'èxit de vendes durant aquest Sant Jordi està assegurat per a determinats autors habituals, així com pel guanyador del Premi Sant Jordi d'enguany, La vida sense Sara Amat, de Pep Puig. Entre els destacats per la llibreria Quatre Cantons, hi ha Tot això ho faig perquè tinc molta por, d'Ampar Moliner; i també La filla del capità groc, de Víctor Amela. I la llibreria Huch encara n'afegeix un altre; L'Assassí que va somiar amb un lloc al cel, de Jonas Jonasson. 

No obstant això, i per qui no vulgui optar pels que seran best sellers, Quatre Cantons aconsella que s'aposti per alguna de les produccions d'editorials mitjans i petites. Alguns exemples, ha explicat Fornell, són els llibres editats per Periscopi, Raig Verd, L'Altra Editorial o Sembra, que porten al mercat volums com Les pereres fan la flor blanca, Un rodet de fil blau o L'Amor fora del mapa.
 

Llibres d'àmbit local i nacional que poden ser èxit de vendes. Foto: Aida Morales.

Arxivat a