Recuperen una part de la Ruta Verda del Llobregat a Castellar de n'Hug

Una brigada del Parc Natural Cadí-Moixeró recol·loca una palanca que serveix per creuar el riu

Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:12h
Treballadors del PN Cadí-Moixeró recuperant el tram de la ruta
Treballadors del PN Cadí-Moixeró recuperant el tram de la ruta | PN Cadí-Moixeró
Una brigada de treballadors del Parc Natural del Cadí-Moixeró ha estat treballant, durant les darreres setmanes, per recuperar una antiga palanca que travessava el riu Llobregat a la seva part alta d'aquest, molt a prop de l'església de Sant Vicenç de Rus, al terme municipal de Castellar de n'Hug.

Segons el Parc, aquests treballs han servit per tornar a disposar de part del Camí del Llobregat o Via Verda del Llobregat, un nou sender de gran recorregut (GR 270) que ressegueix el riu des del seu naixement sota el poble de Castellar, fins a la seva desembocadura al Prat de Llobregat. 
 

Treballadors del PN Cadí-Moixeró recuperant el tram de la ruta Foto: PN Cadí-Moixeró


El camí recorre en total uns 190 quilòmetres, i està homologat per la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes. A més, bona part de les actuacions que s'hi estan realitzant per adaptar-lo estan finançades per la Diputació de Barcelona, com ha estat el cas del tram que va de Pedret (Berga) a Cal Rosal (Olvan). La idea és que sigui un GR per fer caminant o amb bicicleta, que respecti el medi ambient, i que posi al descobert el patrimoni natural, museïstic, històric o industrial dels territoris per on passa.  
 

Inici del Llobregat Foto: PN Cadí-Moixeró