Una quarantena de persones debaten sobre Parkinson a Berga

Professionals, familiars i afectats parlen de la malaltia i com afrontar-la

Redacció
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:40h
Xerrada sobre Parkinson a Berga
Xerrada sobre Parkinson a Berga | Fundació Hospital Sant Bernabé
Una quarantena de persones van assistir, aquest dimecres, a la taula rodona que va organitzar la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga sobre Parkinson, per commemorar el dia internacional d'aquesta malaltia. En aquest acte, es va debatre sobre com conviure amb la malaltia, que afecta tant a persones que la pateixen, com a familiars o cuidadors. 

Durant la taula rodona, diversos professionals i persones afectades van deixar constància del seu testimoni. Entre aquests, la membre de l'Associació Catalana del Parkinson Laura Morer, que va explicar el treball de l'entitat, però també Maria Cervantes, familiar d'una persona amb la malaltia, que va relatar com ho poden viure les famílies. “No ens podem aturar, hem de tirar endavant”, va declarar. 

Per la part de l'Hospital Sant Bernabé, va parlar la treballadora social Susagna Vila, que va aportar l'experiència professional i va descriure els recursos necessaris per a aquests malalts i, finalment, l'acte va finalitzar amb una petita introducció al mindulness, a càrrec de Montse Rodrigues de MoiAcció. Aquesta va consistir en tot un seguit de paraules senzilles d'aplicar per aprendre a ser més conscients de les nostres accions i reduir l'estrés. 
Arxivat a