La Fira de Maig de Berga trenca la «monotonia» amb un «aire nou» durant dos dies

El pressupost baixa de 40.000 a 27.000 euros, duplicant la durada | Francesc Ribera assegura que serà una "fira d'autor" amb la indústria de la fusta per temàtica

21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:43h
El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, i el president del Consell Comarcal, David Font, presentant la Fira de Maig
El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, i el president del Consell Comarcal, David Font, presentant la Fira de Maig | Aida Morales.
La Fira de Maig de Berga serà, de llarg, la més diferent que s'ha viscut durant els últims anys. No tant pel que fa al contingut o als seus objectius, sinó en referència al disseny, a la durada i a la distribució. Aquest ha volgut ser el principal canvi pel qual ha apostat l'Ajuntament de Berga, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, aquest dijous en una roda de premsa. Unes remodelacions, ha precisat, que tenen l'objectiu que la Fira de Maig abandoni la "monotonia" i adquireixi un "aire nou". 

“El pitjor enemic d'una fira multisectoraial és el tedi, la sensació de dejavú”, ha declarat el regidor. I això, ha considerat, era un dels entrebancs d'aquesta fira, que cada any repetia format i funcionament. Davant d'aquest fet, ha dit, es van decidir fer canvis rotunds, encarregant al dissenyador del logotip i del cartell, Salvador Vinyes, que també plantegés un redisseny de la fira, però basat en un eix temàtic molt concret; la indústria de la fusta.

Aquest fet, ha explicat Ribera, ha portat a que la Fira de Maig de Berga es converteixi enguany en una “fira d'autor”, és a dir, un esdeveniment “únic” que no tindrà res a veure amb la que hi va haver l'any passat, però que també distarà de la de l'any que ve.  Aprofitant que la biomassa i la indústria de la fusta és un dels sectors estratègics de la comarca, s'ha optat per construir els diferents estands amb palets, estalviant així el cost de les infraestructures habituals, i donant un aire més obert i artístic al passeig de la Indústria. 

Amb aquests canvis, ha continuat, i malgrat que la fira durarà dos dies a l'escaure en cap de setmana -31 d'abril i 1 de maig-, en comptes d'un, el pressupost que s'hi ha destinat també s'ha pogut disminuir considerablement. Segons ha especificat, dels prop de 40.000 euros que es gastaven en anteriors edicions durant un sol dia, s'ha pogut passar a 27.000 durant dos dies, sobretot, per l'estalvi que ha suposat no contractar les infraestructures, i el seu muntatge i desmuntatge.

Un estand, més barat

El preu dels diferents estands per a les empreses interessades també ha disminuït radicalment. Si l'any passat es pagaven prop de 300 euros, enguany el preu ha estat d'uns 60 euros pels dos dies. Això ha fet, segons Ribera, que el nombre d'empreses i entitats també hagi augmentat, passant de 172 a 185. 

La funció de la Fira de Maig, però, serà similar a la d'altres anys, amb voluntat de deixar espai a tothom per explicar-se i donar-se a conèixer, però amb “personalitat pròpia” i fugint de la “monotonia”. 
 

Cartell de la Fira de Maig Foto: Aida Morales.


Hort urbà, Fireta del Benestar i altres novetats

Altres de les novetats que s'incorporaran en la Fira de Maig seran la demostració del funcionament d'un hort urbà davant de l'hotel del passeig, i una “mini fira” de productes naturals que funcionarà sota el títol de Fireta del Benestar. A més, també hi haurà un espai per a les entitats que promocionin actes del 2016 com la Comissió del Centenari de la Coronació o la comparsa dels Gegants de la Patum, que enguany estan d'aniversari.

Per altra banda, tots els estands del sector de l'automoció estaran concentrats, i també hi haurà un espai dedicat a les cerveses artesanes de la comarca, amb actuacions musicals de l'Escola Municipal de Música de Berga i la tradicional actuació dels Castellers de Berga. Pel que fa als gimnasos, l'escenari es mantindrà a la plaça Viladomat, però amb els altaveus redirigits cap a l'escenari, un fet que ajudarà a concentrar la música, per tal que es molesti el menys possible a les empreses i entitats. 

A diferència de l'any passat, però, el lateral de la fira no s'ocuparà. El trànsit es tallarà al llarg del passeig i s'habilitaran zones d'aparcaments als entorns. Així mateix, el mercat setmanal dels dissabtes es col·locarà al final de la fira, com una extensió més d'aquesta.

Aposta del Consell Comarcal i l'ADBerguedà

Tots els canvis incorporats en la Fira de Maig són també una ferma aposta del Consell Comarcal del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, ja que vinculen la dinamització de la comarca a través de fires comercials, amb el fet de potenciar i aprofitar un dels seus sectors estratègics; la fusta. 

A més, i segons ha precisat el president d'aquestes dues institucions, David Font, el Consell també serà molt present durant la fira potenciant la campanya del reciclatge. De fet, tindrà un dels estands més grans, des d'on s'explicaran els canvis de contenidors realitzats durant els últims mesos, i es conscienciarà sobre la necessitat del canvi de model.

 
Arxivat a