El Berguedà recupera la transhumància de cavalls com a reclam turístic

La Fundació Miranda conduirà el recorregut d'humans i equins des de l'Alt Urgell fins al Pla de l'Orri, a Sant Julià de Cerdanyola | El 7 de maig es farà la Festa de la transhumància

Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:07h
Un grup de cavalls.
Un grup de cavalls. | Fundació Miranda
La Fundació Miranda, situada a Sant Julià de Cerdanyola, ha volgut recuperar la transhumància de cavalls, com un reclam turístic i d'aventura a la comarca. Per això, del 2 al 7 de maig, aquesta fundació sense ànim de lucre dedicada a la difusió del coneixement, comprensió i respecte pel cavall, recorrerà amb aquests animals el tram que hi ha entre les finques d'Alinyà i la Vansa (Alt Urgell) fins a casa seva, al Pla de l'Orri, al Berguedà. 

Segons han explicat, el recorregut es farà a peu en cinc etapes i es podrà realitzar la ruta sencera o només alguns trams concrets. En total, hi participaran una cinquantena de cavalls, convertint l'experiència en una aventura “única, solidària i transformadora”, entre equins lliures i humans, ha precisat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Aquesta experiència, a més, està oberta a tothom.

Dissabte 7 de maig, quan arribin els cavalls a Sant Julià de Cerdanyola, es farà la Festa de la Transhumància, amb música en viu, gastronomia, danses tradicionals i animació per a tota la família.