La Berga-Rasos-Berga incorpora una cursa amb pujada i baixada a Queralt

El Club Esquí Berguedà celebrarà les dues proves el 15 de maig, i s'esperen més de 500 participants

Redacció
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:37h
La tradicional cursa Berga-Rasos-Berga organitzada pel Club Esquí Berguedà (CEB) arriba enguany amb una novetat molt important; la incorporació de la cursa de petit format Berga-Queralt-Berga. Les dues proves es disputaran el mateix dia, el 15 de maig, amb la celebració prèvia, com és habitual, de la Mini Berga-Rasos-Berga des del Pla de Puigventós per als més petits el 24 d'abril. 

La Berga-Queralt-Berga s'incorpora per a aquells que vulguin provar un recorregut nou amb sortida i arribada a la capital del Berguedà, i passant per l'emblemàtic santuari. Aquesta cursa tindrà 12 quilòmetres, un desnivell de 800 metres i s'haurà de fer amb un màxim de tres hores. Per contra, la Berga-Rasos-Berga, que arriba a la seva 18a edició, serà considerablement més llarga que l'anterior, amb 25 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu, com és habitual, a través de camins i corriols. El seu màxim seran cinc hores, si es fa la cursa, i vuit hores, si es fa la marxa. 

En aquesta, els guanyadors de l'any passat van ser el gironellenc Josep Roveira i Neu Claret, amb un premi especial per a Antolín Cámara, de llavors 84 anys, que va completar per 14a vegada la marxa. A més, i amb la col·laboració de Núria Picas, es van recollir diners pels afectats del terratrèmol del Nepal. 

En les proves d'enguany, segons el CEB, també s'ha convocat un concurs de fotografia. El màxim de participants per a la tradicional cursa serà de 400, mentre que per a la que pujarà fins a Queralt, 125. 

 
Arxivat a