Jordi Junyent destaca l'èxit de l'Avià BTT Descens, malgrat perdre el liderat

Ivan Oulego esdevé nou campió de Catalunya d'aquesta modalitat | L'avianès assegura que la prova ha estat beneficiosa pel municipi i la comarca

18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:16h
El corredor d'Avià Jordi Junyent
El corredor d'Avià Jordi Junyent | Carmen Herrero
Avià ha acollit, aquest cap de setmana, el Campionat de Catalunya de Descens en BTT, una prova organitzada pel Club Avià Descens Team, que ha estat un èxit de participació, amb més de 250 corredors d'arreu de l'estat espanyol, que han omplert les categories, des d'infants, fins a Master 50. Una prova promocionada especialment pel club i per l'Ajuntament d'Avià, que la han vist com una bona oportunitat per promocionar la vila i el Berguedà, així com per dinamitzar l'activitat econòmica i turística de la comarca. 

En aquesta cursa, l'avianès i fins el moment campió de Catalunya, Jordi Junyent, es disputava el manteniment del títol, tot i que no ha pogut ser així, ja que una sortida de circuït diumenge li va fer perdre bona part de les posicions. Davant d'aquesta situació, el corredor local ha finalitzat el Campionat en cinquena posició, cedint el títol a Ivan Oulego que, vingut de Sant Andreu de la Barca, ha realitzat un gran paper. 

No obstant això, Junyent, que també és organitzador de la prova, ha fet una valoració “molt positiva” de tot el cap de setmana. Segons ha afirmat en declaracions a NacióBerguedà, la participació ha estat notable i tothom ha estat “molt content” de les modificacions que s'han aplicat al circuït. En aquest, i per fer-lo més divertit, es van incrementar els salts a la part baixa, un canvi que ha fet que els participants gaudissin molt més del descens. 

A més, Junyent també ha considerat que, per a Avià, aquesta activitat ha resultat productiva a nivell econòmic i turístic. “Vulguis o no, molta gent ve al municipi i coneix l'esport”, ha declarat. Per això, ha mantingut la voluntat de continuar amb la prova en properes edicions, sempre intentant millorar-la amb més zones i un circuït encara més atractiu. 

Pel que fa a la resta de categories del Campionat, el jove Adrián González ha estat el líder Infantil; Ignasi Jorba, el guanyador de la categoria Cadet; Antoni Prat, el líder veterà de Master 50; Ramon Figueres, guanyador de Master 40; Joan Vicente, de Master 30; Carlos Von Heyden, en categoria Junior, i Blanca Julià, la millor en fèmines.