El Berguedà es bolca en la gravació d'un videoclip en homenatge a la mineria

Diversos veïns col·laboren en el vídeo del grup de folk Jim Tersol & The Dreamers

19 d'abril del 2016
Equip tècnic, actors i figurants del rodatge a Cercs.
Equip tècnic, actors i figurants del rodatge a Cercs. | Jim Tersol & The Dreamers
La convocatòria d'extres per al rodatge del videoclip “Camí dels Turons”, en homenatge al món de la mineria, del músic castellterçolenc Jim Tersol i el seu grup de folk conformat per The Dreamers, ha estat positiva i “d'èxit”, segons els artistes. De fet, el Berguedà s'ha bolcat en l'elaboració del videoclip durant aquest cap de setmana, i diversos veïns s'han adreçat fins a Sant Corneli de Cercs, on han col·laborat, com a personatges o tècnics, en la confecció de la gravació.

La voluntat del grup era explicar, a través de la seva música, les dures condicions de vida i de treball al voltant de la mina. Per això, el Museu de les Mines de Cercs ha cedit alguns dels seus espais durant tot el cap de setmana, on s'han gravat algunes de les escenes estrella del vídeo. Entre aquestes, la que simula un ball de diumenge, i per a la qual calia una considerable quantitat de persones, que s'hi han volgut implicar. Molts dels participants han estat famílies de miners, un fet que demostra el compromís de molts berguedans pel seu passat i tradició. 
 

Participants al rodatge. Foto: Jim Tersol & The Dreamers


El videoclip se situa al 1932, quan un home immigrant vingut del sud de l'estat espanyol comença a treballar en una colònia minera del Berguedà. El curt, segons han destacat, ressalta el patiment i el treball de les famílies amb pocs recursos. Una època difícil i convulsa, però integrada dins d'una cançó per escoltar i degustar. 

Jim Tersol & The Dreamers es presenta com un grup de música “de vellut blau, elegant” i fet per a un públic a qui li agradi escoltar bonics arranjaments i melodies amb arrels de folk americà i influències irlandeses. Unes composicions, han remarcat, que porten l'espectador a un món “agradable i subtil”.
 

Un grup de figurants al videoclip. Foto: Jim Tersol & The Dreamers