Sol, cervesa i paisatge; el Vieer Fest de Puig-reig sorprèn en positiu

La colònia Cal Pons s'omple d'amants de la cervesa i la gastronomia

17 d'abril del 2016
Actualitzat el 18 d'abril a les 15:20h
El Vieer Fest de Cal Pons de Puig-reig replet de gent
El Vieer Fest de Cal Pons de Puig-reig replet de gent | Pere Gendrau
El Vieer Fest, el primer festival que combina cervesa, gastronomia i patrimoni industrial del Berguedà, ha estat, tal com s'esperava, un èxit. El bon temps ha ajudat a que el dia fos rodó, però ha estat l'organització, la diversitat dels productes, i l'encant de la colònia de Cal Pons, el que han convertit la jornada en un acte del tot encertat. 

Puig-reig, i en concret aquesta colònia industrial, té un gran potencial. Enmig de la natura, passant pel costat de l'església i la torre de l'amo, i amb unes vistes exquisides, la cervesa ha estat l'element complementari perfecte. Els visitants han pogut provar-ne de diverses, passant per les rosses més fresques, a torrades i cerveses més fortes. En total, cinc cerveseres artesanes s'han sumat a aquest esdeveniment, entre elles, X’P Brewers, la Mandril Beer, la Guillem de Berguedà, la Cervesera del Berguedà Quer i Grenyut.
 

Un dels estands de cervesa a la Vieer Fest Foto: Pere Gendrau.


La combinació de beure i menjar, però, ha tornat a ser la clau de l'èxit. A partir del migdia, Cal Pons s'ha anat omplint de gent, i la possibilitat de trobar degustacions de la mà de Ca la Quica, el Forn de pa Cal Julió o la Cansaladeria Cal Feliu han complementat perfectament el festival. 

En conjunt, una iniciativa atractiva per donar a conèixer una part de Puig-reig massa vegades desconeguda, vinculant la gastronomia amb el turisme, i aquest mateix amb l'art. El Vieer Fest també ha inclòs una sessió de música electrònica amb Samuel M La Comunitat, un taller de xapes pels nens i nenes, i una xerrada amb els conceptes bàsics per fer cervesa a casa.
 

Dues persones degustant cervesa a la Vieer Fest Foto: Pere Gendrau.

 

La botiga del Gotim a la Vieer Fest Foto: Pere Gendrau.

Arxivat a