Els Mossos detenen l'autor dels robatoris a Borredà

L'ajuntament i diversos veïns sospitaven que es tractava d'algú del poble, tot i que no se'n coneixen més detalls

Redacció
24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:01h
Els Mossos d'Esquadra han detingut l'autor dels diversos robatoris ocorreguts a Borredà en els darrers mesos. Així ho ha informat l'Ajuntament del poble, tot felicitant l'efectivitat del cos policial i celebrant que “torni la tranquil·litat”. Segons l'alcalde, Joan Roma, “qui la fa la paga”, tot i que cal continuar “atents” per propers casos. 

Des del consistori, ha explicat, estan en “permanent contacte” amb el cap de comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga, i esperen poder donar més detalls dels casos en els propers dies. 

Durant els darrers mesos, es van provocar una mitja dotzena de robatoris a l'interior de domicilis a Borredà. Uns robatoris que, segons va explicar el cos a NacióBerguedà, són els més habituals en aquestes zones. Per això, 

Segons va posar de manifest l'Ajuntament de Borredà, els robatoris corresponien a habitatges de primera i segona residència, on no s'havien robat objectes de valor. Això, i el fet que en un poble petit com aquest sigui "totalment inusual", fa pensar en la possibilitat que es tracti d'algú del municipi o vincular a aquest. 

En aquest sentit, el consistori va destacar la possibilitat d'estudiar la instal·lació de càmeres de vigilància en punts estratègics del poble, tot i que és una qüestió que encara s'està analitzant, per saber les implicacions jurídiques que pot comportar. De moment, però, s'ha instat els veïns a reforçar la seguretat en portes, balcons i finestres, i avisar els Mossos d'Esquadra en cas de veure persones sospitoses.