La cooperativa de l'escola de Borredà fa un producte contra la processionària

Els alumnes del centre presenten el seu projecte a l'ajuntament de la vila

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:53h
Alumnes de l'escola de Borredà explicant el seu projecte a l'ajuntament
Alumnes de l'escola de Borredà explicant el seu projecte a l'ajuntament | AjBorredà.
Els alumnes de l'escola de Borredà van presentar, el passat divendres, la cooperativa que han creat en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola. Es tracta de la societat Krafts, una cooperativa formada per 19 socis i que ja ha elaborat sis tipus diferents de productes per vendre al Mercat de Cooperatives que es farà a Berga el 7 de maig i a Borredà el 4 de juny. 

La presidenta, la secretària i el tresorer, la Júlia, la Paula i el Daniyar, van explicar a l'alcalde, Joan Roma, el funcionament de la cooperativa. Cada soci ha fet una aportació inicial de 5 euros i, amb aquests diners, s'han pogut comprar els elements per fabricar aguantallibres, alfombretes per a ratolí, bijuteria, penjadors, petúnies i caixes niu. Aquest darrer producte va ser proposta del consistori, davant la destacada plaga de processionària que pateixen els boscos del Berguedà, amb l'objectiu de facilitar l'acolliment d'ocells, propensos a alimentar-se amb aquestes erugues. 

Pel que fa als beneficis de l'empresa, es donaran 50 euros a una ONG d'ajuda als refugiats i, amb la resta, es proposarà una sortida cultural, esportiva o de lleure. A més, es tracta d'un projecte totalment inclusiu que, a més, ha implicat els més petits de l'escola. Tot i que aquests no són socis, han ajudat a elaborar els productes. Per tot això, l'Ajuntament de Borredà ha donat les gràcies als alumnes i s'ha mostrat “especialment orgullós” de la bona tasca realitzada.