Veïns i Ajuntament de Berga es reuneixen per resoldre el soroll a l'entorn de la General

El consistori es compromet a parlar amb la Policia Local | Els afectats asseguren que no tenen cap problema amb la discoteca

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:20h
Ronda Moreta i una de les zones on s'acumula més gent.
Ronda Moreta i una de les zones on s'acumula més gent. | Google Maps

Els veïns de Berga que aquest dilluns van posar de manifest el seu malestar pel continuat soroll que hi ha al carrer durant les matinades del cap de setmana, a l'entorn de La General, s'han reunit aquest dimarts al vespre amb l'Ajuntament. Una reunió, segons han explicat a NacióBerguedà, profitosa i on s'han posat de relleu les "bones intencions" de tothom per solucionar aquest problema. 

Tal com han relatat, una quinzena de veïns s'han reunit amb l'alcaldessa, Montse Venturós, per intentar buscar una solució al soroll que generen els grups de persones que s'estanquen els dissabtes i diumenges de matinada a la Ronda Moreta, la meitat del carrer Barcelona i al carrer Maixerí. Molts d'aquests, han remarcat, marxen o es disposen a entrar a la discoteca, i el problema és que generen una gran quantitat de soroll al carrer. 

En aquest punt, els veïns ja han tingut nombroses converses amb els propietaris de La General, amb qui volen fer un "front comú" per solucionar la situació. De fet, han remarcat, no és culpa de la discoteca, que ja pren totes les mesures adequades i està adaptada a la legislació, sinó que el problema recau en la inacció de la Policia Local, que no respon a les trucades dels veïns o, si passa pe la zona, ho fa de manera ràpida i sense dir res. 

"No es dignen ni a baixar del cotxe", han relatat els veïns en referència als agents. Per això, i com que evitar el soroll al carrer és una competència municipal, demanen que "facin la seva feina" i ajudin a solucionar la situació de soroll que, a més, supera els decibels que permet la normativa. 

Veïns i gent gran

Entre els veïns que han denunciat la situació hi ha famílies amb nens petits, i una gran quantitat de gent gran, han explicat. Aquests, sovint tenen problemes per dormir a les nits, es desperten pels crits dels grups de persones que s'estanquen als carrers i, quan truquen a la Policia Local, la resposta és nul·la o totalment ineficaç.

Davant d'aquesta situació, i tenint en compte que també hi ha persones que treballen els caps de setmana, els veïns han demanat una actitud contundent per part de l'ajuntament. El consistori, per la seva part, ja s'ha compromès a reunir-se amb la Policia Local, amb l'objectiu de posar "fil a l'agulla", segons els veïns.
Arxivat a