Gironella esdevé nucli escolta de la Catalunya Central

Més de 100 joves passen el cap de setmana al Baix Berguedà, reflexionant sobre els drets humans

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:08h
Trobada d'escoltes a Gironella
Trobada d'escoltes a Gironella | AjGironella.
Gironella va ser una de les sis poblacions que, aquest passat cap de setmana, es van convertir en ciutats escolta, després d'acollir una de les seccions de la tercera Trobada de Branques de Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central. Al municipi del Baix Berguedà s'hi van aplegar els més grans – de 18 i 19 anys-, mentre que la resta es va dividir entre Moià, Solsona, Sant Martí de Tous, Òdena i Castellfollit del Boix. 

Durant tot el cap de setmana, doncs, els joves van treballar els drets humans a través del temps lliure, l'educació en el lleure i la pedagogia escolta. Va ser, segons ha informat l'Ajuntament de Gironella, a través de les activitats organitzades per 250 joves voluntaris d'entre 20 i 30 anys, que formen part d'un dels 18 agrupaments de la demarcació. Aquests també van aprofundir sobre el dret a l'asil, reflexionant sobre els refugiats, i van treballar sobre els Centres d'Internament d'Estrangers, els manters, el teatre oprimit o altres activitats. 

La comissària de la Catalunya Central, Laura Ferrer, va considerar que les activitats havien estat profitoses per visibilitzar la dimensió d'un tema quan es treballa en conjunt, i les possibilitats de “canviar el món”, quan es funciona en equip. Segons el també comissari Mario Heredero, aquesta Trobada de Branques també ha ajudat a establir vincles entre els escoltes de cara al futur, i a reforçar el sentiment de la demarcació.
Arxivat a