Puig-reig organitza una mostra que combina cervesa artesana i patrimoni industrial

La Vieer Fest es realitzarà el proper 17 d'abril a Cal Pons | L'Ajuntament de Puig-reig espera que la mostra tingui "bona acollida" al Berguedà i a la Catalunya Central

Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat el 13 d'abril a les 10:33h
Presentació del Vieer Fest
Presentació del Vieer Fest | ADBerguedà.
L'Ajuntament de Puig-reig i la botiga gironellenca Gotim han organitzat un esdeveniment que vol situar-se en el mapa de referència de la cervesa artesana de la Catalunya Central.  Es tracta del Vieer Fest, el primer festival que combina aquest producte amb la gastronomia i el patrimoni industrial tan propi del Baix Berguedà. 

Aquest serà el 17 d'abril al bosquet de Cal Pons, amb una degustació de cinc cerveses artesanes de proximitat, com són la cervesa X’P Brewers, la Mandril Beer, l'artesana Guillem de Berguedà, la de la Cervesera del Berguedà Quer i la de Grenyut. Tots aquestes es podran combinar amb productes de proximitat del Celler de Ca la Quica, el Forn de pa Cal Julió  o la Cansaladeria Cal Feliu.

En una roda de premsa, aquest dimarts el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, ha volgut destacar el doble valor de la mostra, posant de relleu la importància de potenciar el patrimoni industrial i cultural de les colònies del Berguedà. El Vieer Fest, doncs, pot ser una manera més “atractiva” de donar-lo a conèixer, vinculant-lo als productes agroalimentaris locals o de proximitat, ha dit.

De la mateixa manera, la regidora de Festes de Puig-reig, Alba Santamaria, ha anunciat que durant el Vieer Fert també hi haurà xerrades sobre l'entorn de Cal Pons, una sessió de música electrònica amb Samuel M La Comunitat, un taller de xapes pels nens i nenes, i una xerrada on es donaran els conceptes bàsics per fer cervesa a casa. A més, també es podrà fer intercanvi de cerveses artesanes i hi haurà un concert amb el grup local Cocodril. En aquest punt, l'Ajuntament de Puig-reig espera que aquest nou esdeveniment tingui una “bona acollida” al Berguedà, però també a la Catalunya Central, i que sigui motor per donar a conèixer el patrimoni industrial i gastronòmic d'aquest municipi del Baix Berguedà.
 

Presentació del VieerFest Foto: ADBerguedà.