El Col·legi de Fisioterapeutes aprofundeix sobre la higiene nasal a Montmajor

L'escola Girasol acull aquest dimarts una xerrada per prevenir infeccions

Redacció
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 9:50h
Plaça de l'Ajuntament de Montmajor
Plaça de l'Ajuntament de Montmajor | Aida Morales
El Col·legi de Fisioterapeutes realitza aquest dimarts una xerrada a l'escola de Montmajor, per impulsar bons hàbits i prevenir infeccions a les vies altes respiratòries. Es tracta d'una activitat coordinada amb l'Associació de Mares i Pares de l'escola Girasol, que s'emmarca dins la campanya sobre la importància de la neteja nasal que impulsa aquest col·legi durant tot el 2016. 

Segons han indicat, la xerrada s'adreça a pares, mares, alumnes, mestres i veïns del poble, i explicarà tot un seguit de bones pràctiques senzilles i quotidianes que han de permetre, entre altres coses, prevenir algunes de les infeccions més habituals en els infants com rinitis, faringitis, otitis i sinusitis. Totes aquestes, si no es curen a temps, poden donar inici a infeccions de les vies baixes i causar-ne de cròniques quan un és adult. 

En aquest punt, asseguren, la higiene nasal és un "tractament simple, segur i ben tolerat", tant per nens com per adults, que demostra per la seva eficiència la disminució dels símptomes d'infeccions. Els efectes que s'aconsegueixen amb la higiene són humidificar, reduir crostes i promoure la cura de la infecció.