Albert Garcia i Marta Comas, guanyadors de la Marató a la Borredà Xtrail

La cursa va servir per obrir el nou campionat Marathon Xtrail Cup

11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:04h
La prova es va disputar el passat diumenge 10 d'abril
La prova es va disputar el passat diumenge 10 d'abril | Josep Maria Montaner
Aquest diumenge 10 d’abril es va disputar la segona edició de la Borredà Xtrail, una cursa que oferia 3 distàncies per recòrrer: la Marató de 46 km i 2.500 metres de desnivell positiu, la Trail de 29 km i +1.700 metres i, finalment, la Short d’11 km i +500 metres. La ruta circular va recórrer els principals paratges de la Serra del Catllaràs i va pujar als principals cims de la zona.

En la distància de Marató, Albert Garcia es va imposar en categoria masculina, amb un temps de 4 hores, 19 minuts i 21 segons. El segon classificat va ser Joan Farré (4:22:50) i el tercer Josep Ito (4:22:50), en una arribada molt disputada. La primera de les fèmines en la prova de 46 km va ser Marta Comas, que va superar el recorregut amb un temps de 5 hores, 18 minuts i 54 segons. El podi femení el van completar Míriam Moreno (5:26:32) i Anna Ventura (5:26:47).

L'Xtrail Borredà 2016 va recòrrer la Serra del Catllaràs. Foto: Josep Maria Montaner

Pel que fa a la cursa Trail, el guanyador va ser Marc Carós amb un temps de 2 hores, 44 minuts i 45 segons. El segon classificat va ser Manel Amor (2:48:39) i va completar el podi Manel Ochoa (2:51:47). Entre les dones, Marta Molist va ser la vencedora, quedant en quarta posició general i fent el recorregut amb tant sols 2 hores, 54 minuts i 20 segons. La segona fèmina va ser Núria Villegas (3:22:38) i la tercera Judit Franch (3:32:52).

Finalment, en la prova denominada com a Short, d’11 km, els primers classificats masculins van ser Manuel Ochoa (45:14), Albert Llorens (45:43) i Francesc Galera (45:52), els quals van arribar en menys d’un minut de diferència. El podi femení va quedar conformat per Eulàlia Sánchez (1:02:02), Amelia Colomé (1:02:29) i Anna Bonfill (1:03:21), unes corredores que també van arribar molt juntes a la meta, sense que cap corredor es col•loqués enmig d’elles.

La primera de tres curses

Aquesta cursa estava englobada dins d’una competició que s’ha creat aquest any, la Marathon Xtrail Cup, la qual consta de dues etapes més en territori català. El dia 29 de maig es disputarà la Marató Sant MateuXtrail, al Parc de la Serralada Litoral, i el 10 de juliol aquest circuit acabarà a la Saldes Alt Berguedà, que es correrà pels entorns de la muntanya del Pedraforca. Per tant, els guanyadors de la Marató de la Borredà Xtrail són automàticament els primers líders d’aquesta Marathon Xtrail Cup, mentre que els vencedors a la distància Trail encapçalen ara l’Xtrail Cup.

Xtrail Borredà 2016 és la primera prova de la Marathon Xtrail Cup. Foto: Josep Maria Montaner