L'oposició demana despenjar la pancarta de la campanya de la CUP de l'Ajuntament de Berga

Els grups consideren que es fa un ús partidista de la institució berguedana

Redacció
10 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:32h
Ajuntament de Berga amb la pancarta de la campanya
Ajuntament de Berga amb la pancarta de la campanya
L'oposició de l'Ajuntament de Berga ha demanat que es retiri la pancarta de al campanya "Sense por", que aquest dissabte al matí es va penjar al balcó de l'Ajuntament de Berga. Segons ha pogut saber NacióBerguedà, els portaveus dels diferents grups ho han reclamat per evitar fer un ús partidista de la institució. 

Aquesta pancarta respon a la campanya que el passat 3 d'abri va presentar la CUP al Fossar de les Moreres de Barcelona, per apel·lar a la desobediència. Dos dies després, a Berga va ser el primer lloc on aquesta campanya es va desplegar, coincidint amb la no declaració de l'alcaldessa, Montse Venturós, al jutjats per un suposat delicte electoral. En aquest cas, Venturós no va entrar a instàncies judicials i va realitzar, segons va dir, un acte de desobediència.

Per la seva part, la CUP ha defensat a través de diferents canals que aquesta campanya és oberta, inclusiva i transversal, i no només de partit, i en resposta a l'onada repressiva que estan patint diversos polítics catalans. 
 

Roda de premsa de la CUP a Berga, després que Montse Venturós s'hagi negat a declarar. Foto: Pere Gendrau

Arxivat a