L'Hospital de Berga pagarà el 75% de l'extra del 2012 l'any 2018

La Gerència del centre al·lega que ara no hi havia estabilitat pressupostària, ni l'assignació del Departament de Salut | Aquest és el compromís adquirit a la darrera reunió del Patronat

10 d'abril del 2016
Hospital Sant Bernabé de Berga
Hospital Sant Bernabé de Berga | Aida Morales
La darrera reunió del Patronat Municipal de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga celebrada aquest dijous va plantejar diversos temes, tot i que finalment se'n van tractar pocs. Entre aquests, el pagament del 75,96% de la paga extra demorada pel govern espanyol des del 2012, que es va acordar pagar al llarg del 2018. Aquest va ser el compromís que va adoptar la direcció del centre, segons ha pogut saber NacióBerguedà, després de diverses preguntes, tot al·legant que no es pot fer el pagament abans, ja que no hi ha estabilitat pressupostària ni l'assignació del finançament del 2016 per part del Departament de Salut. 

Un tema llargament reivindicat, que el regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Torres, va tornar a posar sobre la taula, després que el passat mes de febrer s'aprovés, en Ple municipal de l'Ajuntament de Berga, instar al Patronat a buscar finançament per a aquest pagament. Durant la reunió, es va demanar a la institució hospitalària que continués buscant la manera de pagar, i aquesta es va comprometre a tenir-ho resolt durant el 2018. En total, el 75% de la paga extra demorada puja a prop de 400.000 euros, uns diners reclamats des de fa anys per partits, sindicats i treballadors. 
Arxivat a