L'Ajuntament de Berga aprova donar suport al «Teti» després d'una acolorada discussió

CUP i ICV voten a favor, CiU i PSC s'abstenen i ERC és l'únic partit que hi vota en contra | El Grup de Suport al "Teti" carrega contra els republicans i recorda que són "exmembres del PSOE"

07 d'abril del 2016
Actualitzat a les 23:21h
Públic del Ple de Berga amb cartells de suport al
Públic del Ple de Berga amb cartells de suport al | Aida Morales.
L'Ajuntament de Berga ha aprovat amb els vots de la CUP i ICV donar suport a Sergi Rodríguez "Teti", el berguedà per qui es demanen quatre anys i nou mesos de presó, per suposadament haver donat un calbot a l'exregidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera. Ha estat així, però, després d'un debat que ha anat pujant de to, i que ha acabat amb declaracions contundents de l'alcaldessa. 

"Si realment el Sergi acaba a la presó, entenc que tothom haurà d'assumir les conseqüències que li pertoquin pel fet d'haver donat el suport oportú a una persona que ho requeria", ha etzibat Montse Venturós. Arguments i contrarguments vinguts de la CUP, CiU i ERC que, fins i tot, han portat a recriminar-se actituds. "No te'n riguis", li ha dit l'alcaldessa al regidor republicà Jordi Pujals, que li ha contestat: "No me'n ric, me'n lamento". Al que Venturós ha replicat: "Lamenta-te'n, prou que ens n'haurem de lamentar tots". 

I és que, el que demanaven CiU i ERC, és que s'aprovés una moció molt més neutral, que criminalitzés qualsevol tipus de violència, i més, cap a un càrrec públic. Alhora, però que també quedés molt clar, que la pena que es demanava era desproporcionada. De fet, el líder convergent, Antoni Biarnés, afirmava estar "molt d'acord" en què Rodríguez no hauria d'entrar a presó i que la condemna era "desproporcionada", tot i que, com a representants públics, també demanava un rebuig contundent cap a qualsevol tipus de violència. Durant el ple, en què s'han exhibit cartells i pancartes, els xiulets tampoc hi han faltat. 

Per la seva part, Esquerra ha defensat la seva posició en la mateixa línia. Segons ha dit Jaume Giménez, no es pot tolerar "cap agressió ni acte violent", vingui d'on vingui. Finalment, però, i com que no s'han pogut presentar esmenes perquè la CUP no era, de fons, qui presentava la moció, sinó que ho feia el Casal Panxo, ERC ha estat l'únic partit que ha votat en contra de la moció. El PSC, que també ha considerat "desmesurada" la pena, i CiU s'han abstingut, i la moció de suport s'ha pogut aprovar amb majoria simple i una tongada d'aplaudiments. 
 

Lectura de la moció de suport al Foto: Aida Morales.


La Patum del 2012

Els fets pels quals s'acusa el jove berguedà militant de l'Esquerra Independentista van tenir lloc durant la matinada del 7 de juny del 2012 quan, durant el passacarrers de Patum, suposadament va donar un calbot a l'actual exregidor popular que es trobava entre la multitud. Aquest fet, va ser denunciat per l'edil als Mossos d'Esquadra i, tot i que en un primer moment va ser qualificat com una falta penal, finalment va ser tractat com un delicte greu per atemptat a l'autoritat. Davant d'aquesta situació, Fiscalia demana quatre anys i nou mesos de presó, i l'acusació particular cinc anys. El judici serà el 21 de juny.

Càrrega contundent contra ERC

El Grup de Suport al "Teti" ha carregat de forma contundent contra Esquerra després del Ple municipal, tot considerant que, amb la seva actitud, "valida la repressió de l'estat" i dóna el vistiplau perquè Rodríguez se'n vagi a la presó. 

La seva portaveu, Clara Bertran, també ha afirmat que els regidors republicans han actuat de manera coherent amb la seva posició "d'exmembres del PSOE" i ha sentenciat que, malgrat es vulguin "disfressar amb l'estelada", han demostrat el seu compromís amb l'independentisme. 
Arxivat a