Tràfec Teatre porta a l'escenari una obra «per no respirar»

"Assaig T-4" s'estrenarà aquest dissabte a les 22.00 hores i es repetirà diumenge a les 18.00 | L'extermini, els camps de concentració i la llibertat faran reflexionar

08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:45h
Assaig de Tràfec Teatre de l'obra
Assaig de Tràfec Teatre de l'obra | Jordi Plana.
La companyia teatral Tràfec Teatre ja ha provat temes i formats i, d'acostar-se fortament al públic amb un H.OFF que va ser tota una revolució, tornarà a pujar a l'escenari, buscant un altre tipus d'apropament. Assaig T4, que s'estrenarà aquest dissabte 9 d'abril a les 22.00 hores i que també es representarà diumenge 10 a les 18.00 al Teatre Municipal de Berga, pretendrà arribar al públic d'una altra manera, i acostar-s'hi per “no deixar-lo respirar”.

Una obra inspirada en la 2a Guerra Mundial, en els camps de concentració nazis, però amb un enfocament molt diferent del que s'acostuma a veure en documentals, teatre o televisió. Tràfec interpreta un dia únic, el primer dia de la llibertat dels que han sobreviscut. Una llibertat que es viu profunda i demorada, l'any 1945, un moment que fa repensar moltes coses i que s'allarga fins a la contemporaneïtat. 

L'obra, segons ha explicat a NacióBerguedà la seva directora i actriu, 77735592P, ha estat creada a partir dels testimonis documentals d'alguns dels supervivents. Primo Levi o la germanastra d'Anna Frank, Eva Schloss, persones conegudes i anònimes que van sobreviure, i que van dedicar la resta de la seva vida a demanar que, aquell cruel extermini, no es tornés a produir mai més. 

Vuit persones sobre l'escenari, vuit berguedans que imposaran una reflexió distanciada però, alhora, molt propera al públic que esperen tenir. Un distanciament, precisa la directora, que busca “una reacció molt concreta”, amb un marge d'improvisació molt més acotat del que Tràfec acostumava a permetre's. Els actors, números, i al laboratori del carrer Tiergartenstrasse número 4, els assajos amb gas per acabar amb els dèbils potser no acabaran mai.
Arxivat a