L'alcaldessa de Berga es tornarà a negar a declarar, si és citada per segona vegada

Fonts de l'Ajuntament asseguren que encara no ha rebut la segona citació judicial

06 d'abril del 2016

Benet Salellas i Montse Venturós, a Berga, després de decidir no declarar al jutjat. Foto: Pere Gendrau

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, tornarà a repetir el mateix procediment de negar-se a declarar, si és citada per segona vegada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga, tal com va ocórrer aquest dimarts. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Berga a NacióBerguedà, serà així pels mateixos motius que es van esgrimir en un primer moment, apel·lant a la "coherència" i la "desobediència". 

En qualsevol cas, tal com han indicat, la segona citació encara no ha arribat, tot i que, fonts judicials van especificar a aquest diari que això es faria properament, malgrat que no hi havia data fixada. Si Venturós es tornés a negar a comparèixer, van indicat, la jutgessa que instrueix el cas hauria de prendre altres "mesures", tot i que no s'han especificat quines. 

Venturós va decidir no declarar per haver mantingut l'estelada al balcó de l'Ajuntament durant les darreres eleccions al Parlament i al Congrés, al·legant "coherència" amb el mandat popular i "desobediència" envers les institucions judicials de l'estat. Ho va fer acompanyada d'un gruix important de ciutadans, polítics i militants de la CUP, que la han esperat i acompanyat davant dels jutjats.



 
Arxivat a