El BTT Descens d'Avià pot deixar fins a 20.000 € al Berguedà

S'esperen uns 300 competidors vinguts d'arreu de Catalunya | L'avianès Jordi Junyent sortirà com a líder de la Copa Catalana de BTT Descens

06 d'abril del 2016
Actualitzat el 07 d'abril a les 15:26h
Roda de premsa sobre el Descens en BTT d'Avià.
Roda de premsa sobre el Descens en BTT d'Avià. | Aida Morales.
El BTT Descens d'Avià, que enguany és la primera prova de la Copa Catalana de Descens i també l'única prova del Campionat de Catalunya, es vol aprofitar fins al màxim, per part del municipi. D'aquesta manera ho ha afirmat l'alcaldessa del poble, Patrocini Canal, que ha assegurat que es tracta d'una prova que pot deixar una gran quantitat de diners al poble i a la comarca, potenciant el turisme esportiu, de muntanya i familiar de qualitat. 

En conjunt, segons ha dit, s'ha calculat que pot arribar a deixar entre 15.000 i 20.000 euros a la comarca, comptant el cap de setmana en què es disputarà el descens, el del 16 i 17 d'abril, però també les setmanes prèvies en què, tal com ja s'ha pogut comprovar, diversos participants ja s'han vingut a entrenar. 

Tota aquesta gent, ha dit, unes 300 persones amb acompanyants, es queden a menjar i dormir, motiu pel qual des d'Avià es donarà informació sobre restaurants i allotjaments, amb l'objectiu de fomentar la dinamització del poble, i aconseguir el màxim impacte econòmic: "Potser la comarca no té indústria ni prou potencial per ser capdavantera en això, però sí que té turisme i esport". 
 

L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, a la roda de premsa Foto: Aida Morales.


El BTT Descens d'Avià, a més, serà enguany una de les proves més "importants" d'aquesta modalitat d'esport, ja que serà el Campionat de Catalunya, segons ha especificat l'organitzador i també participant avianès, Jordi Junyent. De fet, aquest jove va ser el guanyador de la prova l'any passat, així com el primer classificat de la Copa Catalana, que també començarà a Avià. En aquesta, s'esperen uns 300 participants, una xifra que cada any augmenta, i que creuen que pot continuar creixent. 

Un "espectacle" per al públic

Aquesta prova, organitzada pel Club BTT Avià Descens Team, es disputa al llarg d'un quilòmetre i mig, amb més de 300 metres de desnivell a través de camins de terra i corriols, el que fa que els pilots puguin agafar velocitats importants. 

Segons el regidor d'Esports, Adrià Rebolledo, es tracta d'un circuït similar al d'altres anys, amb sortida al Pla de Capolat, passant per diversos camps, camins i finques, amb salts que poden arribar fins als 12 metres. Una de les novetats d'enguany, ha afegit Junyent, és que la zona d'arribada s'ha modificat, amb més salts i més espectacularitat, per tal de fer més "divertida" la cursa per als espectadors. 

Córrer a casa

Junyent, campió de la prova l'any passat, ha explicat que, en aquesta, sortirà com a líder, un fet que farà augmentar la pressió que, de per sí, té córrer a casa. No obstant això, també espera poder estar a l'altura i deixar Avià en un "bon paper", tot afirmant que "és un luxe" poder córrer amb els de casa. 
 

L'esportista i organitzador Jordi Junyent, i el regidor d'Esports, Adrià Rebolledo. Foto: Aida Morales.