Diversos robatoris a Borredà fan plantejar la instal·lació de càmeres al poble

L'ajuntament demana als Mossos d'Esquadra incrementar les mesures de vigilància | Els veïns sospiten que es tracta d'algú del poble

Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:47h
L'Ajuntament de Borredà s'està plantejant instal·lar càmeres de videovigilància en diversos punts del municipi, després dels últims robatoris en vivendes de primera i segona residència que s'han produït en els darrers mesos. En aquest sentit, les hores i els dies d'aquests furts fan pensar, segons el consistori, que hi pot haver col·laboració o participació d'alguna persona vinculada al poble. 

Tal com han precisat, els elements robats són “poc importants”, tot i que entre aquests. hi ha aparells digitals i algun altre objecte de valor. El més curiós de tot, però, ha indicat l'ajuntament, és que en algun cas els lladres han deixat aparells electrònics, enduent-se només un parell de sabates acabades d'estrenar o altres elements de poc valor. 

En total, ha explicat l'Ajuntament, es tracta de mitja dotzena de casos en prop de mig any, una cosa “totalment inusual” en un poble petit com Borredà, davant dels quals el consistori veu convenient incrementar i reforçar les mesures de prevenció i vigilància que ja s'estaven portant a terme fins ara. En aquest sentit, s'ha instat els veïns a reforçar la seguretat en portes, balcons i finestres, i avisar el consistori o els Mossos d'Esquadra en cas de veure persones sospitoses. Per la seva part, l'Ajuntament va aprovar en Junta de Govern Local començar a estudiar la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat en alguns llocs concrets del nucli urbà, per poder detectar moviments sospitosos de persones o vehicles. 

Abans, però, el consistori demanarà un informe jurídic per saber les implicacions que comporta aquesta possible instal·lació, amb la corresponent normativa que regula el servei, i que es demanarà a la Diputació de Barcelona. A partir de llavors, s'estudiarà tirar endavant la proposta, o buscar altres alternatives. De moment, però, ja s'ha demanat a la policia catalana que reforci la vigilància, per tal de “trobar els culpables i portar-los davant la justícia”.