ANC i Òmnium consideren «injusta» la investigació de Venturós

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez lamenten la "baixa qualitat democràtica" de la justícia espanyola

Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:45h
L'alcaldessa de Berga, amb els presidents de l'ANC i Òmnium, entre d'altres.
L'alcaldessa de Berga, amb els presidents de l'ANC i Òmnium, entre d'altres. | ANC
Els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, han manifestat públicament el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que, aquest dimarts, estava citada a declarar com a investigada per un presumpte delicte electoral. Malgrat que finalment Venturós ha decidit no presentar-se davant de la jutgessa, centenars de persones li han realitzat una calorosa acollida, entre les quals, aquestes dues entitats, que han volgut demostrar el seu suport a l'alcaldessa, així com a les persones que actualment estan investigades per fer notori el seu suport a la independència. 

Segons Cuixart, l'acte d'aquest dimarts ha estat una "mostra més" de la judicialització per part de la justícia espanyola pel que fa a l'expressió del poble de Catalunya. Per això, ha reclamat que s'abandonin camins judicials i s'enfrontin camins polítics, ja que això només demostra la "baixa qualitat democràtica" de l'estat espanyol en la separació de poders. 

En la mateixa línia, Sànchez ha assegurat que la investigació oberta és "injusta", ja que l'estelada "no és cap delicte", sinó un element identitari de bona part de la societat catalana. A més, el president de l'ANC també ha volgut fer menció de totes les persones que, actualment, també estan sent investigades, no només càrrecs electes, sinó entitats com la mateixa Assemblea, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o l'Associació Catalana de Municipis (ACM).
 
Arxivat a