Neix una comissió de salut mental a la Taula de Diversitat Funcional del Berguedà

Una de les primeres campanyes que portarà a terme serà de conscienciació contra l'estigma

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:11h
La Taula de Diversitat Funcional del Berguedà en Xarxa va decidir crear, en la passada reunió del mes de març, una comissió específica de salut mental. Amb aquesta nova creació es volen promoure accions de millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental, i fer-ho de manera col·laborativa entre diferents serveis i entitats vinculades a temes de salut mental al Berguedà. 

La Taula de Diversitat Funcional està en funcionament des del febrer del 2013, com un espai de participació i coordinació d'entitats, associacions i professionals vinculats a aquest àmbit. Entre aquestes, l'Oficina Tècnica Laobral (OTL) que pertany a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i que treballa en pro de l'ocupació de les persones amb trastorn mental, o altres entitats de caire voluntari com el Grup Horitzó del Berguedà, l'Associació de familiars i amics de Salut Mental (ASFAM), ActivaMent o els serveis sanitaris especialitzats com l'assistència ambulatòria, el Centre de Dia i l'Hospital de Dia, que al Berguedà gestionen les Germanes Hospitalàries Sagrat Cor. 

La nova comissió, segons han especificat, compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, i es reunirà un cop al més. Una de les primeres accions que portarà a termes és la campanya “Obertament”, que intentarà conscienciar en la lluita contra l'estigma, i que inclourà un curs destinat a persones que hagin patit o pateixin problemes de salut mental, per tal de fer-se forts contra la discriminació. 

Des del Consell Comarcal del Berguedà, a més, s'està treballant en un full de ruta que ajudi a generar ocupació entre els col·lectius en risc d'exclusió social, posant un èmfasi especial en les persones amb discapacitats o trastorns mentals.