Montse Venturós fa una crida a la «desobediència» en l'acte de la CUP a Barcelona

La formació inicia la campanya "Sense Por" al Fossar de les Moreres | L'esquerra independentista convoca una manifestació el 7 de maig a Barcelona per donar suport a les persones "represaliades i a l'ull de mira de la justícia espanyola"

ACN/Redacció
03 d'abril del 2016
Actualitzat el 04 d'abril a les 9:10h

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a l'acte de la CUP. Foto: CUP


La CUP ha avisat aquest diumenge que aquesta és la legislatura de la "desobediència i la unilateralitat" i que la construcció de la república catalana ha de passar per aquestes dues variables. Així ho han proclamat en l'acte "Sense por" al Fossar de les Morereres en què diputats, alcaldes i regidors cupaires han defensat els càrrecs electes "represaliats i a l'ull de mira de la justícia espanyola" arran de la declaració de ruptura aprovada pel Parlament. Entre aquests, ha tingut un paper rellevant l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que apostat per sumar forces i continuar treballant "sense por".

La moció de la CUP de suport a la resolució del 9-N també ha estat present en l'acte. Fonts de la formació s'han obert a introduir-hi matisos si no es vulnera l'essència de la resolució inicial, és a dir, desobediència i les reclamacions del text del novembre. 

D'altra banda, La CUP ha convocat una manifestació a Barcelona el 7 de maig en defensa dels "amenaçats" pels tribunals.

Les principals associacions independentistes del país, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència (AMI), al costat de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), ja es van unir aquest divendres en un acte de suport als càrrecs electes investigats pel seu compromís amb el procés sobiranista.

Des de la capella de Santa Àgata, a la plaça del Rei de Barcelona, els alcaldes de Vic, Celrà i Vallfogona del Ripollès –tres dels ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional–  van signar el manifest conjunt en què denuncien "la manca de separació dels poders executiu, legislatiu i judicial" a l'Estat.

Unitat i desobediència

Durant l'acte, en què Venturós ha estat acompanyada per diversos regidors i militants de la CUP de Berga, com ara Francesc Ribera, Mònica Garcia o Sílvia Armengou, l'alcaldessa ha defensat la unitat i la desobediència, com a únic camí contra la judicialització de l'independentisme. 

En aquest sentit, ha recordat que la seva investigació és fruit de donar sentit al mandat popular, i que per això haurà de comparèixer davant del jutge aquest proper dimarts. A més, així com també ho ha deixat clar en una entrevista amb NacióBerguedà, la seva actitud als tribunals serà la mateixa que ha defensat fins el moment, assumint-ne totes les conseqüències.