Els Castellers de Berga omplen de vida el Cine Catalunya

Desenes de persones passen encuriosits pel Mercat Artesanal «La Paradeta», amb una activitat de circ per a al família diumenge al matí | Els Castellers de Berga valoren amb satisfacció l'activitat

03 d'abril del 2016
Activitats de circ dins del Cine Catalunya.
Activitats de circ dins del Cine Catalunya. | Aida Morales
El Cine Catalunya de Berga ha tornat a reviure aquest cap de setmana. Les portes estaven obertes, tant per dalt, donant vida al carrer major, com també per sota, amb un accés directe a la platea de la sala gran. Un cartell convidava l'entrada, i una curiosa i ben elaborada exposició de Josep Badia donava una calorosa benvinguda. Espelmes, detalls i un ambient càlid i recollit. 

Malgrat que l'espai que ha habilitat la colla blau marí és extens, els Castellers de Berga han sabut completar, amb petites sorpreses, cada racó. Una taula ben posada, l'essència i el sentit de la desena de parades que exposaven els seus productes, els colors i les llums. El primer mercat artesanal de la colla, que ha superat, sense dubtes, totes les expectatives. 
 

L'entrada del Cine Catalunya des del carrer major. Foto: Aida Morales.


Segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de colla, Joan Farguell, els objectius que s'havien plantejat els Castellers de Berga amb aquesta activitat s'han aconseguit amb escreix. No només per la finalitat essencialment econòmica de recaptar diners per ajudar a realitzar el viatge a Grècia, sinó per un motiu, tal com ha precisat, molt més important. "El principal objectiu de l'acte era que la gent entrés al local, mirés i veiés que no és només dels Castellers, sinó que tothom hi pot entrar i tothom hi pot estar a gust". 

En aquest sentit, ha afirmat que estan "molt contents" de la resposta berguedana, ja que "molta gent" ha visitat el mercat, observant i interessant-se per les paradetes i, molts d'ells, "recordant vells temps". De fet, ha assegurat que bona part del públic del mercat ha estat gent adulta, més que joves i nens, que han celebrat la recuperació de l'espai com "un lloc pel poble". 
 

Parades del mercat, amb activitats de circ a l'interior del cine. Foto: Aida Morales.


Aquest diumenge al matí, però, la platea s'ha omplert de canalla. Malgrat que l'activitat coincidia amb la cadena humana "Abracem Queralt", desenes de nens feien cua per conèixer les seves potencialitats en el món del circ. Equilibri, elasticitat, altures..., tot sota el control dels professionals de la Crica, i l'atenta mirada dels pares. 

Amb aquesta activitat, els Castellers de Berga també donen un pas més i s'acosten a un món que, malgrat ser diferent, els és, en molts casos, més proper del que es pensaven. "Volíem mostrar una cosa que no hi és a Berga, però que comparteix el valor tècnic dels castells", ha assegurat Farguell, tot precisant: "El circ té molt a veure; si tens equilibri i no tens por a les alçades, és una cosa beneficiosa pels castellers i que es pot compaginar". 

La colla blau marí ha tancat el mercat aquest diumenge a les 14.00 hores, satisfets del treball i la implicació. Ara, però, ja tenen la vista posada en una nova activitat; "Un tast de Grècia”, unes jornades que submergiran els participants en la cultura i gastronomia grega, el proper cap de setmana.
 

Una de les parades d'artesania del Mercat Foto: Aida Morales.

 

Una de les parades, amb diversos nens practicant circ. Foto: Aida Morales.

Arxivat a