Avià fa més accessible el desfibril·lador perquè es pugui utilitzar 24 hores al dia

La regidora Mai Alsina demana que es tingui prudència, en cas que s'hagi d'utilitzar

Redacció
02 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:49h

Desfibril·lador a l'entrada de l'Ajuntament d'Avià. Foto: AjAvià.


L'Ajuntament d'Avià ha decidit, aquesta setmana, traslladar a la part exterior de l'edifici consistorial l'aparell desfibril·lador que hi havia dins de la recepció, amb l'objectiu que aquest es pugui utilitzar en cas d'emergències les 24 hores del dia. Ho ha explicat a NacióBerguedà la regidora Mai Alsina que, al seu torn, ha demanat ètica i precaució. 

Avià ja fa temps que ha apostat per ser un municipi cardioprotegit. No obstant això, els dos aparells desfibril·ladors que hi ha, un a l'Ajuntament i l'altre al camp de futbol, només estaven accessibles de dia. Arran de la demanda d'alguns veïns, i del darrer episodi que es va poder viure a Sant Jaume de Frontanyà, l'equip de govern ha decidit posar fil a l'agulla i traslladar l'aparell a la part exterior. 

En aquest punt, Alsina ha demanat que no se'n faci un mal ús, ja que són aparells cars i especialitzats, i que, en cas que s'hagin d'utilitzar, es mantingui la màxima prudència, ja que la descàrrega s'ha de realitzar a certa distància: “Que la gent tingui la precaució d'apartar-se una mica”. 

No obstant això, el consistori té el convenciment que es tracta de la decisió correcta, ja que la principal funció d'aquests aparells és actuar ràpid i en cas d'urgència.