Esperen, persegueixen i multen un berguedà per portar el CAT

El veí de Berga critica que la multa va ser deliberada, ja que la Guàrdia Civil es va esperar a la sortida del poble aragonès on estava passant la Setmana Santa

Redacció
31 de març del 2016
Actualitzat el 01 d'abril a les 15:58h

Enganxina del CAT al costat de l'espanyola, en una matrícula (arxiu). Foto: Cedida


Legalment, la multa per portar el CAT a la matrícula del cotxe és justificada, però les maneres de procedir de la Guàrdia Civil, han tornat a generar indignació a Catalunya, aquesta vegada, per part d'un berguedà. Els fets van tenir lloc en un municipi d'Aragó durant aquesta Setmana Santa, quan una parella de Berga que feia turisme es va veure envolta en una situació que, segons han explicat a NacióBerguedà, va ser, com a mínim, curiosa.

Quan amb el vehicle van sortir del poble que havien estat visitant, una patrulla de la Guàrdia Civil que ja els havia vist anteriorment els va parar a la sortida, després de perseguir-los amb sirenes. Allà, els dos agents van anar directament a multar-los per portar el CAT a la matrícula, un fet que va indignar els catalans, que fins i tot van preguntar-los si, en cas de portar una enganxina d'Aragó o Castella la Manxa, també els haguessin parat. Això, segons han explicat, va sorprendre els agents, un dels quals afirmen que va dubtar a l'hora de contestar.

Una multa de 200 euros que, després d'un acurat repàs del vehicle, va sumar-ne una altra de 200 més, per tenir una de les quatre rodes més gastada. Segons han explicat, el que més els va indignar va ser que els anessin a buscar expressament, sense haver realitzat cap infracció i que, ni tan sols, els fessin un control d'alcoholèmia o els paressin en un control de trànsit, com creuen que seria més habitual en Setmana Santa: “Van veure que portàvem el CAT, ens van esperar i llavors ens van perseguir amb la sirena i tot”. 

El més curiós, però, ha relatat el veí de Berga, és que durant tot aquest procés no els van demanar en cap cas que traguessin l'enganxina, de manera que aquesta, ha explicat, segueix al mateix lloc on era. “Hagués trobat normal que em diguessin que la tragués, però no ho van fer”, ha assegurat.