L'Ajuntament de Berga té unes 50 ordres d'execució al barri vell per cases en mal estat

Oriol Camps afirma que és una situació "arrossegada des de fa anys" | El regidor d'Urbanisme precisa que en molts pocs casos s'ha de fer un enderroc

12 d'agost del 2016
Actualitzat a les 8:23h
Un dels carrers del centre històric de Berga
Un dels carrers del centre històric de Berga | Aida Morales
L'estat de bona part de les cases del barri vell és un problema a Berga. Hi ha diversos immobles abandonats, molts en mal estat, i alguns dels quals sense propietari identificat, en què s'hauria d'actuar de manera urgent. En total, segons ha informat l'Ajuntament de Berga a NacióBerguedà, hi ha una cinquantena d'ordres d'execució en edificis que tenen problemes només en aquesta zona de la ciutat, una quantitat d'habitatges sobre la qual ja s'està treballant, segons han dit, però que continua sent elevada. 

Així ho ha indicat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, que, en declaracions a aquest diari ha afirmat que es tracta d'una situació “arrossegada des de fa anys”. En aquest sentit, el regidor considera que fa temps que s'hi hauria d'haver actuat, ja que els anys han accentuat el deteriorament dels edificis, i la situació del barri vell s'ha anat agreujant. 

Per això, ha indicat que ja s'està treballant en tres o quatre d'aquests expedients, els més urgents, amb l'objectiu de frenar-ne el deteriorament i evitar que puguin suposar un perill: "Hi estem treballant de manera enèrgica".

No obstant això, Camps també ha volgut remarcar que no totes les ordres d'execució corresponen a edificis en runes, i ha precisat que, en molts casos, només hi ha elements sobre els quals s'ha d'actuar: “Pot ser un balcó que està fotut, un arrebossat que comença a caure..., no vol dir, ni molt menys, un enderroc”. 

El problema principal de moltes d'aquestes propietats és la dificultat de trobar el propietari. Si això és així, el procediment administratiu per poder-hi actuar s'allarga, ja que la via de l'execució subsidiària pot trigar mesos o, fins i tot, anys. D'aquí, ha precisat, un dels principals problemes per posar fi a la situació, que se suma a la dificultat econòmica que suposa per a l'Ajuntament de Berga el cost de les actuacions. 
 

Casa abandonada a Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a