Els Castellers de Berga ompliran el cine d'artesania i circ

La colla berguedana obrirà les portes del seu nou local, amb un vermut musical i una quinzena de parades al Mercat «La Paradeta»

Redacció
31 de març del 2016
Actualitzat a les 11:59h
Una de les parades que es podran trobar al Mercat d'Artesania
Una de les parades que es podran trobar al Mercat d'Artesania | Cedida.
Els Castellers de Berga obriran al públic, aquest cap de setmana, el seu nou local ubicat al Cine Catalunya de la capital del Berguedà. Un emblemàtic espai transformat que, en aquest cas, acollirà una de les primeres activitats que organitzen en solidaritat amb Grècia i per recaptar fons pel viatge que realitzaran aquest estiu. Es tracta del Mercat d'Artesania “La Paradeta”, un esdeveniment que omplirà la platea de la sala gran del cine d'una quinzena de parades d'artesania, manualitats i art. 

Segons han explicat a NacióBerguedà, el mercat estarà obert de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 dissabte, i durant el matí de diumenge. En aquest, s'hi podran trobar productes fets a mà, ceràmica, roba per a nens, joguines de fusta, productes amb ganxet i mobles, entre d'altres. Alguns d'ells, han remarcat, d'artesans de la comarca, tot i que també n'hi haurà d'altres punts de Catalunya i de les comarques veïnes. 

El mercat, però, no finalitzarà amb l'exposició de les parades, sinó que es complementarà amb un vermut casteller, l'exposició “Creant, Sentint i Vivint” del berguedà Josep Badia, i un taller de circ en família a càrrec de La Crica, que es farà diumenge. Els Castellers han volgut remarcar que totes les activitats són obertes al públic i, en aquest sentit, han volgut animar tothom a participar-hi o treure-hi el cap. 

Segons han relatat, l'objectiu de totes aquestes accions és recaptar fons per pagar el viatge d'aquest estiu a Grècia, on la colla berguedana es convertirà en amfitriona de la cultura catalana. No obstant això, els Castellers també han volgut mostrar la seva sensibilitat amb els refugiats i, durant tots els actes, també es buscarà informar i solidaritzar-se en la causa.

Fins a l'estiu, per altra banda, s'han programat altres activitats, com ara un concurs de samarretes, més vermuts castellers, les jornades “Un tast de Grècia”, que submergiran els participants en la cultura i gastronomia grega, un torneig de Fifa o una caminada. 
Arxivat a