Demanen que es retiri el rètol de «municipi per la independència» de Sant Julià de Cerdanyola

La Diputació he realitzat un requeriment al consistori | L'ANC afirma que no traurà cap cartell

30 de març del 2016
Actualitzat a les 20:05h
Rètol de
Rètol de | Cedida.
La Diputació de Barcelona ha entrat un requeriment a l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola perquè retiri el cartell que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va col·locar fa dos anys a l'entrada del poble, anunciant que es tractava d'un “municipi per la independència”. Un gest, han explicat membres de l'ANC a NacióBerguedà, que no es realitzarà, ja que “no molesta a ningú” i “a la majoria de gent del poble ja li està bé”, han assegurat. 

Segons han relatat, es tracta d'un cartell situat en un tram de carretera de titularitat de la Diputació. No obstant això, durant més de dos anys afirmen que ningú s'ha queixat i també lamenten que aquesta petició provingui d'un òrgan que, en diverses ocasions, s'ha mostrat “afí” a la causa. A més, també indiquen que, just a sobre del rètol, hi ha un altre cartell municipal i no oficial amb informació sobre el poble, que no s'ha instat a retirar. 

Per això, i malgrat que el consistori ha aconsellat traslladar el cartell, l'ANC ha afirmat que no el mourà, i que si la Diputació de Barcelona el vol treure, s'haurà de desplaçar fins a Sant Julià de Cerdanyola per fer-ho. Si això és així, a més, aquesta agrupació en col·locarà un altre al mateix lloc: “Quan el vam posar, no vam demanar pas permís ni res”. 

Segons han relatat, una situació similar ha ocorregut també en altres pobles del Berguedà com ara a Avià, on van decidir desplaçar uns metres el cartell, però que en municipis com Prats de Lluçanès (Osona) o Santpedor (Bages), aquest rètol no s'ha pogut, “i no ha passat res”.