Cal Rosal i Olvan encetaran el Mundial de Trial 2016 amb el Gran Premi Catalunya

El club berguedà Motoclub Baix Berguedà s'encarregarà de l'organització de l'esdeveniment | Toni Bou tornarà a sortir com a preferit en la primera prova del Mundial

Redacció
29 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 11:32h

Presentació del Gran Premi Catalunya. Foto: Secretaria General de l'Esport


El Gran Premi Catalunya de Trial, que se celebrarà per primera vegada en la història del Mundial de Trial amb aquest nom, comptarà, aquest proper 9 i 10 d'abril, amb alguns dels millors pilots del món. Serà a Cal Rosal i Olvan sota l'organització del Motoclub Baix Berguedà, després que la prova s'hagués deixat de fer el 2009 a Tona (Osona). 

En l'acte de presentació que s'ha realitzat aquest dimarts a Barcelona, hi ha participat el president del club berguedà, Rossend Soler; el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font; el de la Federació Espanyola de Motociclisme, Àngel Viladoms, així com els pilots Toni Bou, Adam Raga, Jeroni Fajardo i Jaime Busto, el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad, o l'alcalde d'Olvan, Martí Orriols. 

El Gran Premi Catalunya serà la primera de les vuit proves del Campionat del Món FIM 2016, en què Toni Bou, vigent campió, tornarà a sortir sota el rol de màxim favorit, i on la resta de pilots buscaran fer-se amb la primera victòria de la temporada. En total, vuit catalans competiran en la màxima categoria del campionat, que s'anomenarà TrialGP, mentre que quatre ho faran a Trial2 (antiga categoria júnior), un a Trial125 (per a pilots de 14 a 18 anys) i quatre més a Trial Internacional. 

Enguany, a més, el Motoclub Baix Berguedà celebra els seus 25 anys. Per al president, acollir el Mundial és un “somni”i un “repte” pel qual caldrà continuar treballant. Durant la roda de premsa, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha mostrat “l'orgull” del Govern pel fet que el Mundial torni a Catalunya, i ha volgut felicitar el club berguedà per l'organització i el “suport”. 

Al llarg del Gran Premi Catalunya, els pilots resseguiran dotze zones situades entre Olvan i Cal Rosal, en un recorregut inèdit. Els espectadors podran anar-hi amb un autobús que el Moto Club Baix Berguedà ha contractat per facilitar el transport col·lectiu i evitar la massificació. No obstant això, i conscients del perjudici pel medi ambient que pot suposar l'esdeveniment, el club també ha demanat respecte, i ha distribuït diversos contenidors per disminuir les deixalles.