Divuit persones perden la vida a la carretera aquesta Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit considera molt negatiu el balanç | Hi ha hagut sis accidents mortals a Freginals, la Palma de Cervelló, Sant Vicenç de Castellet, Vilanova de l'Aguda, Seva i Juncosa

Redacció
29 de març del 2016
Els Bombers de la Generalitat treballant per excarcerar un conductor accidentat a la GI-555.
Els Bombers de la Generalitat treballant per excarcerar un conductor accidentat a la GI-555. | Bombers
Divuit persones han perdut la vida aquesta Setmana Santa a les carreteres catalanes -13 corresponen a l'accident d'autocar de Freginals (el Montsià)-. Les dades les ha fetes públiques aquest vespre la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, que considera el balanç "molt negatiu". L'any passat la xifra va ser de cinc víctimes mortals.

A més de l'accident d'autobús a Freginals, hi ha hagut cinc accidents mortals a la Palma de Cervelló (el Baix Llobregat), Sant Vicenç de Castellet (el Bages), Vilanova de l'Aguda (la Noguera), Seva (Osona) i Juncosa (les Garrigues).

A banda de l'accident de Juncosa, que va tenir lloc divendres passat, la resta de sinistres es van registrar durant la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa, entre divendres 18 i el diumenge 20 de març. D'aquests cinc accidents, tres es van produir per una col·lisió frontal entre dos vehicles i dos van passar en sortir de la via el vehicle.

A l'àrea metropolitana de Barcelona han tornat més de 515.000 vehicles, segons Trànsit.  Doménech ha destacat que l'operació tornada s'ha desenvolupat sense problemes, tot i que un accident a l'A-2 ha generat retencions de fins a 17 quilòmetres a l'A-2, i que la majoria de les retencions s'han concentrat a la C-16, l'N-340 i l'AP-7, en direcció a Barcelona.