Un total de 23 veïns de Berga han rebut avisos per abandonar les escombraries al carrer

Montse Venturós afirma que no s'aplicarà l'ordenança de civisme, ni en el cas de la retirada de plaques de carrers, ni per l'abandonament de la brossa

26 de març del 2016
Actualitzat el 07 d'abril a les 11:46h
Moment de l'entrevista de NacióBerguedà a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que es publicarà properament.
Moment de l'entrevista de NacióBerguedà a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que es publicarà properament. | Pere Gendrau
Un total de 23 persones ja han rebut un avís per part del Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga, després de detectar, a través de documentació trobada a l'interior de les bosses, que havien estat implicades en l'abandonament de les deixalles al carrer, en resposta del canvi d'ubicació d'alguns contenidors a la ciutat. Així ho ha informat NacióBerguedà l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una entrevista que es publicarà en els propers dies, i en què també ha descartat imposar qualsevol tipus sanció derivada de l'actual ordenança de civisme. 

Segons Venturós, la voluntat de l'Ajuntament és establir vies de diàleg amb totes les persones que es va detectar que havien abandonat les deixalles al carrer, amb l'objectiu de trobar punts d'acord. De la mateixa manera, ha assegurat, es farà amb l'Ateneu Columna Terra i Llibertat, que va retirar dues plaques d'una plaça i un carrer de Berga. En els dos casos, ha remarcat l'alcaldessa, l'equip de govern no té cap intenció d'aplicar l'ordenança de civisme, malgrat que, en un d'ells, la ciutadania i diversos partits polítics ho hagin reclamat. 

“Nosaltres sempre hem dit que intentarem, com fem amb les concessions, no judicialitzar-ho”, ha afirmat. A més, Venturós també ha deixat molt clar que, per a la CUP, l'actual ordenança no els “agrada” i, per tant, evitaran portar-la a terme: “Aquí tenim molt clar que primer intentarem parlar-ne i, en tot cas després, ja es plantejaran certes accions”. 

L'alcaldessa, però, sí que ha volgut destacar una diferència que considera important entre els dos episodis ocorreguts en les últimes setmanes. “Aquí trobem una diferència clara perquè la ciutadania i grups polítics reivindiquen que s'apliqui l'ordenança de civisme en el cas dels carrers, i ningú ha reclamat que s'apliqui en el cas de deixar les escombraries al carrer durant setmanes”, ha destacat. Per a ella, ha dit, aquest darrer cas és especialment greu, ja que “és una qüestió de salubritat pública” que implica tots els ciutadans: “El tractament de les coses es fa amb diferència”. 
Arxivat a