El viacrucis de Divendres Sant a Berga aplega més de 200 fidels

Una vintena de joves de les jornades de Convivència del Bisbat de Solsona se sumen al recorregut | El rector Marc Majà repassa les 14 estacions de la mort de Jesucrist

25 de març del 2016
Actualitzat a les 12:37h
Processó del viacrucis a Berga
Processó del viacrucis a Berga | Aida Morales
El viacrucis de Divendres Sant de Berga ha estat, enguany, més participat i juvenil. Als fidels que cada any esperen amb devoció l'arribada de la imatge del Sant Crist, s'hi ha sumat un grup d'una vintena de joves, que participaven a les jornades de Convivència del Bisbat de Solsona, que aquests dies s'han celebrat a Berga. 

En total, més de 200 persones han resseguit els principals carrers del barri vell de la ciutat, després de celebrar missa a les 8.00 del matí, i fent passar el Sant Crist per les 14 estacions de la mort de Jesús. A l'inici, els fidels han resat una pregària de laudes i, acte seguit, s'ha iniciat el recorregut a través del carrer Castellar del Riu, de la Pietat i de l'Om, fins gairebé la plaça Santa Magdalena. Llavors, la comitiva ha baixat pel carrer Buxadé i ha tornat fins a la plaça de Sant Pere. 
 

Un dels portadors de la Creu al viacrucis de Berga. Foto: Aida Morales.


La primera estació de la mort de Jesús el condemnava com a "víctima escollida" per donar "eterna vida", i en el camí del viacrucis s'ha repassat la passió, el trajecte de Jesucrist fins a la Creu, els moments de defalliment, quan el claven, la llarga agonia, l'amargura de Maria en veure mort el seu fill i, finalment, la sepultura. Cadascuna d'aquestes parades ha anat acompanyada de càntics i pregàries, que ha conduït el rector de Berga, Marc Majà. 

El viacrucis ha acabat, com cada any, amb el retorn de la Creu a l'església de Santa Eulàlia, on tothom ha pogut acabar d'adorar la imatge de Jesús. De cara a la tarda, es realitzaran les misses a les corresponents esglésies per a celebrar la crucifixió de Crist i, dissabte, tindrà lloc la Vetlla Pasqual, la gran celebració anterior a Diumenge de Resurrecció, i que és considerada un dels moments centrals de l'any litúrgic. En aquesta vetlla es beneirà i renovarà l'aigua sagrada, i es cremaran les palmes i els palmons, en un acte de purificació del foc. 
 

GALERIA DE FOTOS del viacrucis de Berga

 

Viacrucis de Berga Foto: Aida Morales.

Arxivat a