Els Castellers de Berga es convertiran en ambaixadors de Catalunya a Grècia

La colla blau marí programa un viatge amb diverses actuacions

Redacció
24 de març del 2016
Actualitzat a les 17:27h
Els Castellers de Berga, al nou local.
Els Castellers de Berga, al nou local. | CdBerga

Els Castellers de Berga al nou local. Foto: CdBerga


Els Castellers de Berga viatjaran a Grècia. Serà durant el mes d'agost, amb tot un seguit d'actuacions programades, amb l'objectiu de donar a conèixer la cultura catalana en aquest país. Segons han informat, han estat convidats per l'Associació Cultural Aenianes, d'Ypati, amb la qual també hi té contacte el Casal d'Europa del Berguedà. D'aquesta manera, els de la camisa blau marí es converteixen en els propers ambaixadors de la cultura catalana al país hel·lè, en una temporada que, tal com han pronosticat, volen que sigui “de cine”. 

La primera actuació de la colla a Grècia serà l'11 d'agost, a Atenes. Seguidament, els Castellers de Berga es desplaçaran a Tebes i Ypati, zona coneguda com a Neopàtria i on van arribar les tropes almogàvers al segle XIV. En aquests punts, també es realitzaran actuacions, amb voluntat de combinar oci, cultura popular i catalanisme. 

L'aventura grega, a més, serà compartida amb els Castellers del Poble Sec, i per finançar la despesa del viatge, la colla ha programat tot un seguit d'activitats, algunes de caire intern, però també extern, com un mercat d'artesania el proper mes d'abril.
 

5 de 7 dels CdB durant la darrera Diada dels Quatre Fuets Foto: Pere Gendrau

Arxivat a