Les Caramelles ompliran de tradició el Berguedà aquest cap de setmana

Berga i Gironella preparen el poble per acollir les tradicionals cantades a les respectives places dels ajuntaments

Redacció
23 de març del 2016
Actualitzat a la 13:59h
Cantada de Caramelles (arxiu)
Cantada de Caramelles (arxiu) | M. Àngels Roviró
La tradició de cantar Caramelles perviu al Berguedà cada Setmana Santa. Així es podrà veure a Berga, Gironella o altres pobles de la comarca on, majoritàriament aquest diumenge s'ompliran de cants en motiu de la celebració de Pasqua. Les espardenyes i les barretines seran unes de les protagonistes, igual que els davantals, les faldilles de flors i els corpinyos. El vestit típic de català tornarà a lluir al carrer, potser, en un dels pocs dies en què es pot veure amb tota la seva complexitat. 

A Berga, la plaça de Sant Pere acollirà diumenge la tradicional cantada amb nens i nenes de l'escola de Santa Eulàlia, la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de la Valldan, la coral i la cobla Ciutat de Berga, i la coral Queraltina. Serà a les 13.00 hores i com a cloenda de l'acte, tots els grups faran una cantada conjunta interpretant “Queraltina”, una caramella amb música de Josep Cristòfol i lletra de Lluís Ferrer Vinyes. 

A Gironella, per altra banda, s'instal·larà un escenari a la plaça de la Vila per acollir una altra trobada diumenge a la mateixa hora. Als entorns de la plaça, a més, s'ubicaran cadires pel públic, en una de les principals novetats que s'ha decidit tirar endavant, segons ha precisat el regidor de Cultura, Lluís Val. Els grups cantaran per separat, i també se'ls podrà sentir dissabte a la tarda.
Arxivat a